Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Design & Decor >> rasvjeta >> Content

Izračuni za MUP-a rasvjeta

Kao iu komercijalne gradnje , gdje je kvaliteta rasvjete je određen savezne agencije za zaštitu zdravlja i sigurnost uprave , postoje također su propisi za rasvjetu unutar kuće . Illuminating Engineering Society of North America i National Electrical Code pružiti smjernice koje su često donesene od strane lokalnih tijela kao kod mandata . Rasvjeta Kodovi

što se naziva ' adekvatne unutarnje rasvjete ' jepitanje individualne sklonosti . Tamna soba za jednu osobu može biti dobro osvijetljena u drugu . Stropne svjetiljke su neki predlagali , dok su drugi poput eye- level rasvjete osigurava stolne svjetiljke . Iz tog razloga , kodovi koji određuju uvjete za kućnu rasvjetu su fleksibilni . Primarni broj, međutim, da tu mora biti najmanje jedno svjetlo u svakoj sala i kupatilo koje moraju biti kontrolirati prekidač na zidu .
Mandat Prekidači

u kuhinji i kupaonici ,rasvjeta mora izravno kontrolirati svjetlost , dok je u bilo kojoj drugoj prostoriji ,prekidač može kontrolirati zidnu utičnicu koja može ili ne mora imati svjetiljku priključen na njega . Domovi s hodnika , stubišta , garaže i obiteljske prilogu garažama treba kontrolu zidni prekidač u svakoj , prema National Electric Code . Početna ulazi također trebaju prebaciti na zid kontrolira operativni svjetlo ispred vrata .
Footcandles

čest način za mjerenje svjetla je pomoću jedinicu rasvjete zove footcandles , koja se mjeri na površini radnog područja , a nesamo svjetlo . Veći su stopala svijeće ,više svjetla dostupna je vidjeti . Iznos footcandles željenih za pojedinu stambenu sobi je ostao do vlasnika , aliIlluminating Engineering Society of North America daje određenu preporuku 30 footcandles za štednjakom , countertops, i drugim radnim mjestima .

Mjerenje Footcandles

općenito , 15 footcandles jepreporučeno rasvjeta za kućnu uporabu . Područja s finim detaljima posla , kao što je šivanje sobama i radnim stolovima može ići i do 200 do 500 footcandles . Nisu svi rasvjeta mora biti umjetno , kao prozori i krovni prozori i dodati dostupnih footcandles . Jeftin svjetlo metara mjeri upravo onoraspolaganju osvjetljenje . Samo stavite mjerač na radnoj površini i unutar trenutku ,metar će pokazati iznos .


od:http://vrt.98905.com/home-design-decor/lighting/1016010147.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.