Rasvjetna tijela iz 1930-ih

1930 jedoba previranja i promjene . Kraj zabrane ,pad glamuroznom doba jazza isnažan stisak Velike depresije utisnuti nacije osjećaj očaja i ima potrebu za upornost . Rasvjetna tijela za to vrijeme varirala mahnito temelji se na ekonomiju i lokaciji . Ruralna područja još uvijek imao lošu pristup električnoj energiji i toliko rasvjetna tijela oslonili na izvore goriva iz prijašnjih razdoblja . Kerozin i nafte

Kerozin lampiona i lampe su izrađene od aluminija , mesinga, stakla , nikal - mesinga i emajlirane metala u mnogo boja . Ferala i svjetiljke hvalio staklene kugle za pokrivanje plamen i fitilj . Uljanice također su bili standardni , osobito u ruralnim područjima . Predsjednik Roosevelt provodi program ruralnog elektrifikacije u drugom dijelu 1930 . Do tada dalekovodi nije postignut većini ruralnih područja u cijeloj zemlji , pa čak i kad je struja bila osigurana , mnoge obitelji ne mogu priuštiti usluge . Kerozin i ulja su kupili za stolnih lampiona i lampe čiji stilovi bili su slični ako ne i identični stilova prethodnih razdoblja .

Gas

Gas čvora stekao popularnost u mid - 1800 na oko 1920 . Obrtnik Vanjska rasvjeta izvještava da je rano plin rasvjetna tijela sličilo petrolejke . Plin se isporučuje s rasvjetnim tijelima od strane sustava cijevi . Plinska rasvjeta se sastojala od stolnih lampi , zidnih svijećnjacima i lustera . Električni žica počela biti instaliran u domovima širom prijelazu stoljeća , ali većina domova oslanjali na kombinaciju plina i električne energije zbog sporadične opskrbe električnom energijom . Plinski čvora su u širokoj uporabi tijekom 1930-ih , jer mnogi domovi nikad nisu ažurirane dok struja postala pouzdan prema kraju desetljeća .
Electric

Jednom FDR provodi svoje modernizaciju i elektrifikaciju projekte ,električnu mrežu postala pouzdan . Struja je vidio kao sigurnije od plina i prestižni , iako su mnoge obitelji slomiti ekonomske depresije nije mogla priuštiti platiti za usluge . Obrtnik Vanjska rasvjeta kaže da mnogi rani električne svjetiljke sastojala od lanca i utičnice. Učvršćenje je upravljao vuče lanac i možda nisu imali kuglu ili staklo nijansu za zaštitu žarulju . U bogatijim kućanstvima , struja značilo nove stilove stolnih lampi , instalirane zidne svijećnjacima i strop - hung čvora . Vijuga , munje vijaka i drugih izražajnih uzoraka dominira rasvjetno tijelo dizajna za one koji bi mogli priuštiti nadogradnje .

Art Deco Stilovi

Za one kućanstava s dovoljno prihoda , 1930 zabilježen je porast umjetnički pokret poznat kao Art Moderne , koja će kasnije biti poznato kao Art Deco . Ovaj stil dala rasvjetna tijela sa svijetle boje vitraja i emajlirane nijanse , krom i crne metale i dominira sve, geometrijske i futurističkog dizajna nebodera i zrakoplova . Visoko stilizirane skulpture ogrtača obučen ili gola žena holding urezan ili pjeskarenog stakla globusi bili popularni stolnih rasvjetnih tijela . John Pile knjiga , "Povijest dizajn interijera " , kaže kreatora električnih rasvjetnih tijela tvrdio novu rasvjetu spremljenu vid . Žarulje evoluirala tijekom tog vremena od žarulja sa žarnom izvora cjevaste do fluorescentnih žarulja . Rasvjetna tijela sastoji se od zidnih svijećnjacima , viseće lampe i stolnih lampi .

Nächste Seite

Koje su Rope svjetla ?

Rope svjetla , koji se nazivaju kabelski svjetla optičkih su maleni svjetla , koje su dostupne u bilo sijalice ili LED žarulje , razmaknute oko inča apart i okružene čistim , fleksibilnog PVC cijevi . Oni su otporni na vodu , jaka , izdržljiva i jedn

Více >