Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Design & Decor >> rasvjeta >> Content

Fluorescent Light Komponente

Žarulje sa žarnom niti su dominirali na tržištu rasvjete od 19. stoljeća , kada je Thomas Edison dugotrajan žarulja sa žarnom niti radile off volframovom . Loša strana je daje tehnologija neučinkovita i žarulje imaju kratak vijek trajanja u odnosu na moderne rasvjete , kao što su fluorescentna svjetla . Fluorescentna tehnologija djeluje na nekoliko osnovnih komponenti , što je omogućilo da postane toliko rasprostranjen u svijetu rasvjete . Sealed Tube

Fluorescentna svjetla rade s bilo kojeg mjesta od 65 do 75 posto veću učinkovitost od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti . Svjetla ' staklenim kućište je zapravozatvoreni cilindrični cijev koja zadržava plinove koje čine funkciju mogućim fluorescentnim svjetlom . Fluorescentne cijevi mogu biti veliki , 4-8 metara dug ( kao što su oni koji se koriste u poslovne zgrade i kuhinje ) ili oni mogu biti mali ( kao što su kompaktne fluorescentne svjetiljke ili CLF ) .
Argon i Merkur

Dva središnji elementi koji se nalaze unutar fluorescentnih žarulja su argon i živine , koji rade zajedno kako bi stvorili ultraljubičasto zračenje . Merkur jeu tekućem obliku , dok je argonplin . Kadžaruljica , elektroni migriraju pod niskim tlakom cijevi na suprotnom kraju . Energija mijenja živu , okreće neki ga u plin . Elektroni onda sudaraju s plinovitom žive , kao i argon , mijenjaju svoje energetsko stanje . Promjena u energetska stanja uzrokuje oslobađanje ultraljubičasto svjetlo fotona .
Balast i Elektrode

balast i elektrode rade ruku pod ruku pružiti struju i električna struja na fluorescentne žarulje . Kontrole balast i kanalielektrična struja u dvije elektrode , koje se nalaze na suprotnim dijelovima fluorescentnom rasvjetom . To kanali električne energije u različitim količinama za svaku elektrode , čimeje razlika naboja da se formira , što uzrokuje protok elektrona s jednog kraja na suprotnom kraju .
Fosfora

konačna komponenta koja činifluorescentno korisna je njegova fosfor premaz , što stvara neprozirni, bijele boje . Fosfor prirodno svijetli i emitira vidljivo svjetlo kad god pogođen ultraljubičastog svjetla . Dakle,svjetlo koje mi zovemo fluorescentno zapravo užaren fosfora .


od:http://vrt.98905.com/home-design-decor/lighting/1016065264.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.