Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Design & Decor >> Jastuci i bacanja >> Content

Najskuplji Plahte za krevete

Posteljina dodaje karakter u sobi i na svoju udobnost za vrijeme spavanja . Trošak list postavio je pod utjecajem faktora , kao što su boja, vlakana , tkanje i thread count . Prema Forbesu , u 2006 neke kvalitetne plahte dosegla više od 4000 dolara za samo jedan set . Iako nisu svi skupe plahte košta toliko , razumijevanje što faktori u određivanju kvalitetnu cijene može vam pomoći izabrati listove koji su pravo za vas i svoj ​​proračun . Tema grof i tkati kvalitete

Kad kupujete za list seta , možda prvi primijetiti računati niti na ambalaži . Broj vlakana jebroj niti po kvadratnom inču tkanine . Neki listovi mogu imati kao niska kao broj 100 - nit , a neki i nit broji do 1000 . Većibroj thread ,skupljiset list . Veći broj thread zahtijeva opsežan proces tkanja , bez obzira na vrstu vlakna koriste . Veći broj Niti i cijena , međutim , ne ukazuju uvijek mekši list , prema Real Simple . Listovi koji koriste posebne tkalačkih stanova , kao što damasks i Jacquards , koštati više zbog zamršene tkanja potrebne . Iako ove komplicirane tehnike tkanja uzrokuju plahte biti skuplji , ove vrste listova manje mekan od listova izrađenih u tradicionalnim tehnikama tkanja , prema Real Simple .
Fiber kvalitete
< p > Visoka kvaliteta , dugih vlakana koštati više od kratkih vlakana . Vlakna poput egipatskog dugo pamuk , Pima , supima i svile , vrhunska su vlakna nalaze u skupim lima setovima . Vlakana kao što su pamuk - poliester i redovito pamuka smatraju niske kvalitete vlakana i nalaze se u jeftinijim lima setovima .
Boje

Nakonlist , šije , uzorak ili boja se primjenjuje dati prilagođeni izgled . Jeftin list setovi su rasuti obojena koriste osnovne tkanine boje i ispis. Ove vrste listova zahtijevaju više pere da postane mekana i udobna za spavanje . Ručno obojen pređe koji su prilagođeni utkane u listovima , s druge strane , su mekane , kada prvi put izvaditi iz ambalaže , ali i skuplji . Žakard listova , na primjer , su skuplje , jer oni su napravili s obojene pređe tkanine i pletene pomoću posebnog stroja za tkanje .

List Obrada

list nije završio nakon što je utkano i obojen . List mora imatizavršiti primijeniti kako bi se spriječilo dlačica na njegovu površinu , dodajte sjaj , spriječiti bore i povećanje snage materijala . Jeftini list setovi koriste razne kemikalije koje sadrže klor i silicij . Skupe plahte koristiti čisti finiš . Prema Real Simple , čista - završiti listovi su skloni bora , jer oni nemaju kemijskih dodataka da ga spriječe . Organska listovi su još jedan tip non - kemijski tretirana lana . Organska posteljina odluka raste pamuk za svoje posteljinu , bez pesticida i liječiti gotov proizvod bez kemikalija . Ne samo da su ove vrste listova pokazuju njihovi višoj cijeni , ali natpis na setu listova će reći da li su listovi su "organski ", " kemijski slobodan ", " svi prirodni " ili " čista - Finish" listova , tako dapotrošača zna da su tretirani bez kemikalija .


od:http://vrt.98905.com/home-design-decor/pillows-throws/1016010485.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.