Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Design & Decor >> Jastuci i bacanja >> Content

Lateks vs . Memory pjene

lateks pjene i memory pjene su dvije velike gustoće vrste pjena se koriste u suvremenim madraca i madraca pašnjak . Oba imaju jedinstvena svojstva koja omogućujumaterijal u skladu s tijelom . No, oni također imaju jednu značajnu razliku nego što može bitiposao-breaker ( ilidogovor za kavu ) , ovisno o tome kako gipko želite da vaš krevet . Memory pjene

pjenom , koja se naziva i viskoelastičnog pjene , ima povoljan početke datiraju iz sredine 1960-ih , kada je NASA Ames Research Center razvio sličan materijal pod nazivom " temperament pjena " za avionskih sjedala za dati im bolju apsorpciju udara . Memorijska pjena ,spin- off proizvod razvijen za potrošačkom tržištu , je bio korišten u bolnici posteljinu , da se postroje nogama cipele , pa čak i podstavljene kacige profesionalnih nogometaša. Prema NASA-i , memory pjene je prvi put pod nazivom " spori proljeća natrag pjena , " jer jematerijal " teče " na utakmicu konture tijela i polako se vratio u svoj prvobitni oblik nakon što pritisak tijela je uklonjena .
< Br > Latex Foam

zbog popularnosti viskoelastičnog posteljinu , druge vrste pjene posteljina su pronašli svoj put u potrošačkom tržištu , kao i smatrajuprihvatljivim zamjena za tradicionalne box proljeće madracima . Latex pjena jegrijana konkurent za memorijske pjene u posteljinu industriji . Izvedena iz gume nego plastike , lateks pjene ima više elastičnost i brže da se vrate u svoje bivše oblika jednom komprimirani . Latex Međunarodni napominje da lateks pjena madraci su " prozračni ", što daje više topline u zimi i više hladnoća tijekom toplijih mjeseci .
Gustoća i debljina

Jedan faktor potrošači bi trebali uzeti u obzir kada se u potrazi za bilo memory pjene ili lateksa pjenamadrac ' ili madrac jastučić gustoća ocjena . Gustoća je vrlo usko povezana s čvrstoćom ; višaocjena gustoća ,čvršćimadrac ili pjena gornji ( iako su zdravstveni profesionalci iz Beds.org napomenu da to nije uvijek slučaj ) . Pjena madrac toppers se prodaju u različitim gustoće , kao i razina debljine , koje se kreću od jedne do šest centimetara .
Utiskivanje progiba

kreveti . org napominje da je još jedan faktor kojeg treba uzeti u obzir je uvlačenje progiba pjena je ( ILD ) te ističe da je većina ljudi radije ILD od između 10 do 16 u svojim memory pjenom madraca . Kad je u pitanju vanjske memorijske pjene ili lateks pjene madrac jastučići , Beds.org navodi daILD od 15 ili ispod iliILD od 28 ili ispod , odnosno, da najmekši , najviše usklađeno pjene madrac jastučići .

zaključna razmatranja

obje vrste pjene su, naravno, antimikrobno , otporna na grinje i plijesni , a oboje tvrde da se smanjuje pritisak bodova i potaknuti više miran san . U konačnici ,najveća razlika između lateks pjene i memory pjene jeproljeće- natrag djelovanje tih dviju vrsta pjene . Memorijska pjena , koja se oslanja na toplinu tijela pokaže svoje sukladan svojstva , je sporiji deprimirati i puštanje . Latex pjena je više nalikuju tradicionalnim madrac madraci u koji je odmah odgovara tijelu i ima brzi proljetni povrata i bouncier dojam .


od:http://vrt.98905.com/home-design-decor/pillows-throws/1016010611.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.