Što je Matelasse Cotton

? Matelasse ( izgovara mat - le - recimo ) je francuska riječ koja znači podstavljenim , podstavljene ili prošiven . To se koristi za opisivanje tkaninu koja će se pojaviti biti prošiven , ali nije . Jacquard tkalački najčešće se koriste za proizvodnju matelasse tkanine , s pamuk kaonajčešći materijal odabran za posebnu tkanja procesu koji tkanini daje svoj ​​potpis izgled . Značajke

specijalitet stanove koji se koriste za proizvodnju matelasse pamuk dati tkaninu jedinstven izgled zapetljan dizajne koje kupci su napravili top prodavači . Iako oni nisu prošiven , matelasse tkanine su da su podigli uzorke, udubljenja i podstavljeni izgled često povezan s popluna .
Funkcija

Pamuk matelasse se koristi za bi predmete kao što su pokrivači , slip pokriva, pokrivače , laži i drugih home dekor stavke .
razmatranja

Matelasse tkanine su, rekao je da bi Europski stil u domove koji sadrže proizvode izrađene od posebnog procesa žakard tkanja . Ove matelasse predmeti su slični rukom prošiveni popluni su popularne u Francuskoj tijekom 17. stoljeća .
Prevencija /Solution

Posebne prakse pranja su potrebne kako bi se osigurala dugovječnost vaše matelasse pamuka stavke . Luksuzne tkanine kao što je 100 posto egipatskog pamuka matelasse su svi prirodni i može smanjiti ili se oštetiti ako se pere u kućnim perilice i sušilice . Preporučuje se da koristite profesionalni čistač doživjeli u disciplini tkanine .
Fun Fact

Matelasse pamuk se ne koristi samo za posteljinu i dom dekor proizvoda , ali je bio korišten za odjevne predmete po modnih dizajnera kao što su Dolce & Gabbana, Ellen Tracy i Michaela Korsa .
Povijest

tkalački koristi za proizvodnju matelasse pamuk su izmislili 1801 byFrancuz imenom Joseph Marie Jacquard . Proces je razvio još i danas koriste kako bi matelasse tkanine koje se inače može samo biti proizvedeni od strane ručno šivanje i dugih sati posvećenih radnika .

Kako Alter Kralj poplune za Queen comforters

Ako imate king size poplun poklopac , ali žele ga koristiti na bračnim tješi , možda želite promijeniti poplun da stane tješi , umjesto da ga koristite kao - je . Promjena poplun je kao jednostavan kao šivanje po rubovima na tri strane kako bi ga ost

Více >