Je tepihDobro Kat izolator

? Tepih jeučinkovit izolacijski materijal za podove . To jeključni faktor u smanjenju troškova grijanja i hlađenja kada sepromjene temperature između zraka u prostoriji, azrak ispod poda . Kao opće pravilo ,debljitepih ,veća izolacija ona pruža . Učinkovita izolacija
tepih je toplije na nogama od betona ili šperploče .

za mjerenje učinkovitosti tepihu kao izolacija , usporediti svoju R-vrijednost u odnosu na druge uobičajene podnih materijala kao što su beton i šperploča . R - vrijednost jepojam s obzirom na mjerenje otpora materijalnom je na prijenos topline . To je kratica za " toplinskog otpora . " S obzirom da je većiR - vrijednost ,većuizolacijski učinak , bitno je istaknuti da tepih 1/3 inča debeli ima R-vrijednost od 0,18 . Ista debljina iverice ima R-vrijednost od 0,08 , dok je 4 inča betona ima R-vrijednost od 0,07 .
Povećanje Izolacija
Lay tepih od zida do zida za najveći izolacijski učinak .

Da bi dobio maksimalnu snagu od tepiha kao izolacijskog materijala , povećati debljinu tako da instalirate preko podlogu ili tepih jastučić . Pokrivaju područje najveće moguće , kao što je od zida do zida , i povećati svoj ​​utjecaj .
Važnost izolacije
tepisone toplije nego tvrdim podlogama .

Pri razmatranju tepih kao izolacijskog materijala , imajte na umu da je između 10 do 20 posto dom je gubitak topline dolazi od neizoliranih kata . Kao dodatna prednost , tepihe toplije našim nogama nego učiniti drva ili betonskih površina . Utjecaj izolacija tepihu dodatno poboljšana površinske hrpu , što zadržava zrak u svojim milijunima malih vlakana .

Značajne uštede

Instaliranje debeli tepih može uštedjeti između 8 i 12 posto u troškovima grijanja i hlađenja .

Troškovi da se vežu Tepisi

Osobe zainteresirane za kućnu redecorating treba biti svjestan troškova koji se vežu tepiha . Tijekom tepihu obvezujući , rubovi prostirke su pojačani trake ili tkanine kako bi se spriječilo habanje . Ako ste zainteresirani , možete kupiti ili iznajm

Více >