Crna plijesan u Water - potopljenog bambusa

Lucky bambusa , također poznat kao kovrčave bambusa , jepopularna houseplant najčešće uzgaja u čistim posudama sa šljunkom i vodom . Kad je ostavio bez nadzora spremnici sadnju razvoj plijesni i algi probleme i napravitibiljka ružno za dom interijera . Osim toga ,plijesan se širi od ustajale vode za biljke i uzrokovati oštećenja na vaš sretni bambus biljka . Možete spriječiti plijesan pojavljuju održavanjem redovito zalijevanje režim i pruža osnovna skrb za sretan bambusa biljke . Plijesan problemi

Plijesan problemi razvijaju na sretan bambusa biljke kadabiljka je ostavio bez nadzora za duže vrijeme . Pratiti korijenski sustav sretnika bambusa biljke redovito . Kako biljka raste iznad vode također možete primijetiti korijenje raste u kontejner , kao dobro. Roots počet će izumrijeti , ako oni zauzimaju sve dostupne prostora na sadnog kontejner i nemaju gdje drugdje otići . Ove pot - vezani korijeni početi propadati i plijesni često će se pojaviti u kontejner ubrzo nakon toga. Kao što korijeni odumiru biljke postaje pod stresom i mogu početi gubiti lišće kao dobro. Izvadite biljke s plijesni i očistite spremnik i kamenje za uklanjanje plijesni . Trim korijena i ostavlja s plijesni i presaditi svoju sretnu bambusa i pružiti redovitu brigu kako bi se spriječilo buduće izbijanje plijesni .
Voda

Budući da su sretni bambus postrojenja narasla hydroponically , opskrbu čista , svježa voda je važna za održavanje zdravlja biljke i sprečavanje nastanka plijesni pojavljuju . Lucky bambusa biljke treba uvijek imati na istoku 1-3 centimetara vode u njihovu sadnju kontejner , prema Sveučilištu u Illinoisu . Koristite samo deklorinirani izvorsku vodu za sretan bambusa biljke . Izbjegavajte korištenje vode iz slavine koja sadrži aditive poput klora i fluorida , što može uzrokovati štetu sretan bambusa biljke , u skladu sa Sveučilišta u Floridi . Promjena vode u vašem sretan bambusa biljke svakih jedan do dva tjedna kako bi se spriječilo plijesni i algi problema .
Mjesto

Lucky bambusa biljke ne treba puno svjetla kako bi rasli zdravo unutra jer su male ukrasne biljke . Međutim , oni bi trebali biti smješteni u svijetlom mjestu u svom domu s neizravnom suncu . Odaberite područje koje je na propuhu i ima stabilnu temperaturu .
Oplodnja

Lucky bambusa biljke će rasti u redu za mnogo godina u slatkoj vodi . Možete povećati stopu rasta i veličinu lišća sretan bambusa biljke dodavanjem nekoliko kapi tekućeg gnojiva u vodu jednom u tri ili četiri mjeseca , u skladu sa Sveučilišta u Illinoisu . Pazite oploditi nerijetko jer previše gnojiva zapravo može oštetiti biljku i dovesti do problema s plijesni .

Razmnožavanje

Lucky bambusa biljke koje rastu prevelika za njihovo zalijevanje kontejner lako se može smanjiti na više rukovanje . Koristite obrezivanje škare napraviti čisti rez kroz prtljažnik biljke i stavite rezanje u čistu posudu za cvijeće s vodom i kamenjem .

Kako napraviti ananasa u vaza

Ako ste u potrazi za kreativnim stranke ukras , okrenuti ananas u vazi za neke šarenog cvijeća . To je pogodno za luau , ali je super za bilo ljetnog fete . Gosti će učiniti dvostruko poduzeti kada su primijetili svježe cvijeće prelijeva iz tropskih

Více >