Kako prepoznati fajans

živo , ostakljena zemljani poznat kao fajans je prvi ukrašen slikama najpopularnijih u doba renesanse - lavova, mitoloških zvijeri i ovnova - i uz voće - povrće, lišće , ptice i školjke . Nije trebalo dugo za azijske egzotičnim motivima - bambusa , slonova , majmuna - pop up , a , 1849-1900 ,uobičajena pučka Victorian England punjena svoje salona i breakfronts sa svijetlom keramike . Trenutne kolektori dovezao cijene za izvornu majolika , a to je još jednom visokom stilu .
Izrada fajans pregled

fajans je osmišljen kako bi se proizvoditi relativno jeftino , a da bude šarmantna i zabavna . Clay je u obliku čvrsto u kalup , otkaz za biskvit pozornici , prekrivena sa kositra ili olovne glazure , preko oslikana s dizajnom u boji metal - oksida glazure , a zatim ponovno opalio . Rezultat je biosjajan , svjetlucav , neprozirno glazirani vrč , čaj, plantaže , životinjski lik , jelo , plata ili urna . Komadi su uglavnom bili identični , zbog tvornica stilu proizvodnje kalupa , ali različiti jer glazure su ručno nanosi s različitim stupnjevima vještine .
Allure of duhovit način Netlogu

živim bojama od keramike ne blijede , iako mogu nešto zaluđeni tijekom vremena . Riblji pladanj detaljne ribe na podlozi od morske trave , raspršili oko središnje umočiti čašu , kao što je zadivljujuće danas kao što je bilo u 19. stoljeću . Vrčeve dizajnirane da izgledaju kao da su izrađene od bambusa stabljika , klasje , suncokreta ili lišća klastera i cvjetovi razvedrilo se za doručak ili za ručak stol . Leaf dizajni sučitava kategorija fajans : Ploče oblikovani poput begonija lišća letjeli s polica . Ćudljiv predmeti izrađeni svaku kupnjurazgovor komad , a inspiriran Victorian prikupljanja bjesnilo .
Znakovi autentičnosti Netlogu

fajans je zemljani , mekši i krhkije od porculana , a izvornik komadi su čvrste kalupe bez šupljih ručke - ukrasi i figure bili su dio kalupa , ne dodane dalje. Glazure su bogati , veselih i olova ili kositra - based , a pojedini proizvođači zapeli na vlastitu paletu glazure . Suncobran stoji , svijećnjaci , posluživanje plate i nositelji duhanskih farmi svinja - svi imaju laka , smiješni lik . Dna može glazuru - pokriven iz porinuće , ali mnogi stariji komada imaju neglazirani dna , noge i stol prstenje . Marks treba tražiti uključuju Minton , Wedgwood , Joseph Holdcroft , George Jones i Wooster Royal porculana, među ostalim britanskim proizvođačima . Američki proizvođači fajans uključene Griffin , Smith & amp ; Hill - označena GSH ili etrurski - . I Chesapeake Keramika
Uočiti krivotvorine pregled

Današnji fajans stil keramika se proizvodi jeftino u Aziji , u bojama i oblicima koji oponašaju klasičnih komada , Možda ćete uživati ​​u šaliti i šarene jeftino vazu ili ostakljena životinju , ali ne treba se zavaravati misleći da ste grabiti do starinski jeftino . Obilježja suvremenog reprodukcijskog fajans galanterije uključuju oblike koji ne mogu biti fino detaljne kao rani rad ; gizdav boje - originali su sjajan i bogati , a ne glasno i drzak ; odsutnost identifikacijske oznake - ne konačna jer nisu svi antički fajans označen ; neuredan slikanje kaplje i mutnih linije . Jeftinije moderni fajans može napraviti živo , zabava dodatak vašem dekor ; Samo budite sigurni da obratite non - berba , autentičan jeftina cijena za to .

Vorherige Seite

No

Kako napraviti Dekorativna upaljene staklena posuda

Crafters uvijek u potrazi za novom projektu i štoosvijetljeni stakleni spremnik je zabavna i dekorativna . Upaljene kontejneri čine velike darove ručno izrađenih i posuditi ljepotu u svakoj prostoriji . To je ono što vam je potrebno Srpski Jar Drill

Více >