Kako izbijeliti White platnenih zastora

bijelog platna čini prozračnom i svjež zavjese , još vremena , sunca i prljavštine može uzrokovati tkaninu za žute . Obrnuti yellowing proces i izbijeliti platnene zavjese sa samo nekoliko tweaks za svoje rublje rutinu . Proizvođači modernog platna često preporučuju kemijsko čišćenje , ali s blagim metode za pranje i njegu prilikom sušenja , možete ih izbijeliti kod kuće . Početak

vakuum zavjese temeljito , a oni visi za uklanjanje viška prašinu i prljavštinu , što je lakše utvrditi je li platnene zavjese su stvarno promijeniti boju ili samo prljava . Koristite četku za prašinu ili presvlake vakuum privitak s mekim vlaknima i držite zastor napeta kao što raditi , brzo kreće u male dijelove od vrha do dna . Skinite zavjese od šipke ili isječke kada završite , ako ste još uvijek osjećam da je izbjeljivanje potrebno .

Predtretman Mrlje

Tvrdokorne mrlje držati do čak najbolji deterdžent ili izbjeljivanje proizvod , pa pre - liječenje tkaninu prvo . Položite zavjese na velikom , ravnu površinu u dobro osvijetljenom mjestu, kao što su vaše kuhinjskom podu . Pomiješajte blagim deterdžentom s vodom i nanesite ga na bilo vidljivih mrlja . Ako radite sa starim antičkim lanene zavjese ili teških mrlja , primjenjuju se kisik - based izbjeljivač olovku ili pastu od praška za pranje posuđa deterdžentom i vodom . Neka ovaj tretman sjediti koliko god možete, baremsat vremena .

Pranje

Za deblje platnene zavjese ,blagi deterdžent za pranje rublja , kisik temelji bjelilo , hladna voda inježna ciklus na vašem pranje su sve što je potrebno kako bi ih izbijeliti . Nemojte koristiti standardne kućanstvo bjelilo ; kad se reagira s posteljinom ,žute nijanse razvija . Za starije ili više osjetljivih tkanina , koristiti svoj kadu umjesto perilicu . Napunite ga s vodom i dodajte izbjeljivanje deterdžent namijenjen za antičkim posteljinu ili na izbjeljivača na bazi kisika . Neka zavjese potopiti preko noći , a zatim ocijedite kadu , to punjenje s čistom vodom . Dodajte šalicu bijelog destilirana octa kako bi se zaustavio proces izbjeljivanja , neka to natapanje za nekoliko minuta i isperite . Ponovno napunite kadu s čistom vodom još jednom oprati talog .
Sušenje izbijeliti

Ako ste zadovoljni sa svojim zavjesama nakon prethodno liječenje i pranje ih , stavi ih stan na suho ili ih staviti u svoj kosu . Skinite zavjese kada su još uvijek vlažna kako bi se spriječilo skupljanje . Daljnjipostupak za izbjeljivanje i stavi zavjese stan u sunčanom području izvan da se osuši . Sunce će nastaviti bjelilo tkaninu , što je rezultiralo u oštre, živopisne bijeli platnenih zastora .

DIY Valance s gumicama

zamotan prozor valencije mogu imati dizajner eleganciju ili povremeni šarm koji će preobraziti prozor u moderan naglaskom. Dogovorite zavjesa u samo nekoliko minuta pomoću običnih gumice u obliku dekorativnih tkanina rozete na svakom uglu . To ne - k

Více >