Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> stolarija >> Content

Mogu li koristiti Antifriz da poprave Wood trulež ?

Gdje drva i voda dolaze zajedno , trulež neminovno slijedi . Vlaga daje brzim djelovanjem gljivica put za invaziju . Nakon što su započeli konzumiranje celuloze i širenja spora , šteta je sve, ali uvjereni . No, trulež ne treba slati heirlooms za ogrjev hrpi . U mnogim slučajevima , mogli vratiti suho trulo drvo na novu završiti - i jedan od ključnih sastojaka može biti u garaži već . O trulež

" trulež " opisuje nanesene štete drva po bilo kojem od nekoliko vrsta drva - jesti gljive . Serpula lacrjmans , koja uzrokuje " smeđe truleži " jedan od njih . Kaogljiva raste , što razbija celuloze drveta , ostavljajući iza sebe samo slabiji lignina . Štete nastale ostavlja drva suha , krhka i razlomljen u izgledu . Tijekom vremena , suho šteta rot može akumulirati izazvati opasnu strukturnu nestabilnost .
Zaštita od vlage

Liječenje trulež gljivice i sprječava buduće infekcije je postupak u dva koraka . Prvi korak je pronaći bilo područja u kojima dolazi vlaga u dodir s drveta . Pretjerano i dosljedna vlage je ono što omogućuje trulež gljiva dobili uporište na prvom mjestu , tako da je kritično da se zaustavi vodu iz uzimajući u.

Antifriz liječenju gljivica

Sljedeći korak je potopiti pogođeni drva antifungalno , i ubiti postojeće gljivice i obeshrabriti buduće infekcije . Možete koristiti etilen glikol ili propilen glikol antifriza za to baš kao što bi glikolnom - based boratnom rješenje . Oregon State University entomolog Jack DeAngelis piše da glikol može zapravo poboljšanje apsorpcije otopine od drvenih vlakana , tako da su i antifriz glikol borat rješenje će prodrijeti drva detaljnije nego ćeotopina boratnog praha u vodi .
< Br >
epoksi brtvljenje

sljedeći korak u suhom truleži restauracije je da četkica otapala stanjen epoksid na drva . To pečata drvo od budućih vlage prodora i gljivične invazije . Ona također jača stabilnost drva u određenoj mjeri , ali ne treba se oslanjati na to da obnovimo strukturni integritet nosivih komada . Ako postoje velike rupe , Paul Oman Progressive epoksi polimera, Inc sugerira im popunjavanja s drvenim čepovima za spremanje na epoksi i uključi više stvarni drva u popravak .

Epoksi - jedini proces < br >

Oman kaže daantifriz tretman je opcija jerepoksi pečat će ubiti gljivicu na vlastitu . Međutim , on ističe da epoksi neće probiti jednako temeljito kao glikol otopine će .
Strukturna Triage

Nemojte pokušavati popraviti ovom metodom bilo drvo koje je pretrpjela dovoljno oštetiti , kao da se strukturno nezdrav . Epoksi neće vratiti u drvnoj je mogućnost pružiti siguran stabilnost i podršku . Umjesto toga , zamijeniti te dijelove drva s novim drva . To može zahtijevati usluge profesionalnog stolara .
Toksičnost

Etilen glikol antifriza može biti smrtonosan ako se proguta , čak iu malim količinama . Prema Michigan Odjel kakvoće okoliša , to traje samo dvije žlice uzrokovati ozbiljnu štetu djece , pa čak i manje nego što bi biti kobno za pse i mačke . Propilen glikol ima nižu toksičnost ocjena od etilen glikol , a još uvijek može uzrokovati ozbiljne zdravstvene posljedice . Držite sve antifriz u čvrsto zatvorenim jasno označenim posudama izvan dohvata djece .
Brige za okoliš

Zbog smrzavanja predstavlja rizik od onečišćenja okoliša , posebna pažnja mora se uzeti u odlaganja. To vrijedi čak i akoantifriz je označen kao " ekološki ". Nikad zaliti antifriz dolje u kanalizaciju ili na terenu , gdje se može zavući u putova ili završiti u septičku sustava . Nikad jednostavno odbaciti antifriz u smeće . Umjesto toga , obratite se lokalnom koordinatora za recikliranje ili kućanskih opasne odjela za zbrinjavanje otpada za pomoć da se pravilno odlaganje iskorištenih ili neiskorištenih antifriz .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/carpentry/1016011436.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.