Zahtjevi za Potres - Dokaz ustrojstvu

Potresi uzrokovati tlo drhtati i premjestiti , što znači da su temelji i strukture koje su izgrađene u zemlju će drhtati i premjestiti , previše . Zgrade koje nisu pravilno konstruirane da izdrže potrese može propasti , što uzrokuje strašne ozljede , pa čak i smrtnih slučajeva . Ako žive ili rade u području koje je sklona potresima , to pomaže da shvate što se uvjeti postoje za strukturu sebe , obitelj i imovinu zaštititi od potresa . Raspodjela Težina

zgrade ili strukture da se smatra potres -dokaz ,masa mora biti raspoređena tako danajviša točka zgrade jenajlakši inajteži dio zgrade je na dno . Materijali koji idu u izgradnji zgrade ili strukture moraju se prilagoditi kako bi se smjestilo ovo raspodjelu težine . Na primjer ,upaljač vrsta čelika može se koristiti na vrhu objekta davrh upaljač . Razlog za distribuciju težine uvjet je da se zgrada može poljuljati usklađena s kretanjem zemlje tijekom potresa bez prevrtanja ili urušavanja kao što bi mogao s teškim vrhu .
Lagan podnice

Lagane podovi su još jedan uvjet za potresom provjeru strukture . Kada su podovi su lagane su lakše vijak čvrsto na okvire . Kao rezultat toga , podovi se ne može razbiti ili slide u slučaju potresa . Neke uobičajene lagane podne materijali su šperploča i iverica . Kad teža podnice materijala se koriste u strukturi ,potres događaj može uzrokovatitežinu od poda do ispucati zgrada okvir akostruktura njiše jedne na drugu stranu . Lagan podnice , s druge strane , ne ozlijediti vanjski okvir strukture , paokvir oslanja na laganih etaže ga zadržati netaknut .

Čelik tla Grede

Tipični građevinski temelji su građeni u prizemlju . Međutim , to ne bi držati do potresa . Potresom dokazzgrade , okviri moraju biti pričvršćeni na tlo s čeličnim podzemnim grede . Grede se koriste za povezivanje različitih točaka na dnu okvira , kao što su noge okvira, u nastojanju da se smanji ili potpuno eliminirati mogućnost okvira je temelj za rotirati i njišu se u slučaju potresa . Imajući temeljac stabilno je jedna od najznačajnijih karakteristika potresom dokaz strukture .

Stupova i greda

stupci i grede koje podupiru zgradu ili strukturu moraju biti dovoljno jak da ne kolaps tijekom potresa , još uvijek u mogućnosti da nešto dati način da podrži strukturu kao što se ljulja . Akostupac ili snop je prejaka i nije dovoljno fleksibilan da se presele s ostatkom zgrade , to će uzrokovatitemelj postati poremećen na grede i odvojiti , što je dovelo do sklopu zgrade urušavanja .

Sedam koraka za pripremljenost Potres

Potres jeenergija pušten kada Zemljine tektonske ploče pomak i pogodio jedan drugoga . Godine 1995 ,Southern California Potres Centar ( SCEC ) objavio je potres pripravnosti udžbenika s naslovom jačao u potresa zemlje . On ističe sedam koraka koje

Více >