Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> električni popravci >> Content

Možete li spojiti aluminijskom Wired svjetiljka za bakar žica

? Ako imate svjetiljku žičani s aluminijskim žicama , možete biti sigurni da to nije bio nedavno napravio . Primjena aluminijske žice prekinuo je u ranim 1970-ih , jer aluminij popuštati , povećava svoj električni otpor i zbog čega će se pregrijati i početak požara . Degradacija je posebno rasprostranjen na spoju bakra i aluminija žica jer Različiti metali nagristi jedni druge . Postoji samo jedan code - odobreni način da im se pridruže . Aluminijska spojna

nestašica bakra u 1960 dovela žičanih dobavljačima za početak proizvodnje stambene električne kablove od aluminija , alipraksa je ubrzo obustavljena jer je postalo očito da je aluminijska žica postoji opasnost od požara . Rizik je najizraženiji kod križanja za učvršćenje kutije i poslovnica gdjepregrijani žice može rastopiti i zapaliti čak i plastične dijelove . Legure aluminija žica, uvedene oko 1972 , manje su skloni pregrijavanja , ali se još uvijek smatraju nesigurnima za stambene poslovnicama krugova . Kod trenutačno omogućuje korištenje aluminija žica samo za neke jedan namjene visoke amperaže aplikacija , uključujući i instalacije za glavnu usluga ploči .
Rizika

Aluminij ima veći koeficijent ekspanzije od bakra , što znači da se širi i više kada se zagrijava i ugovori više kada se ohladi , pa čak i trajno smanjuje nakon ponovljenih ciklusa . Slijedom toga ,žica može eventualno raditi sama odvojiti od svojih veza . Dakle , čak i ako jevisoka toplina generira električnu otpornost aluminijske žice nije dovoljno oštetiti čvora , iskrenje slabih veza može to učiniti umjesto . US Consumer Safety proizvoda komisija ( CPSC ) otkrili su da kuća izgrađena s aluminijskim ožičenja prije 1972 bili su 55 posto veću vjerojatnost da će imati opasnosti požara u čvora koje druge domove .
Spajanje bakra i aluminija spajanje Srpski Srpski

kratke zamjenu svih aluminijske žice s bakrom ,CPSC smatra samo jedna metoda žica sigurno kada morate spojiti aluminija i bakrenih žica , a to je da koristite COPALUM konektore . Školovani električari koristiti posebne alate za hvatati ove priključke na aluminijske žice , probijajući oksidacijskog sloja za sprečavanje korozije i stvaranje stalnu vezu . Iako ih ne preporučujem ,CPSC smatra AlumiConn priključke kao najbolju alternativu . Oni koriste tipa vijak za posta konektor i ne moraju biti instalirane od stranelicencirani profesionalni , aliCPSC ih ne 100 posto siguran u obzir .
Upozorenje Srpski Srpski

Konvencionalni žice metoda nije prikladna za spajanje aluminijske žice na bakar . Twist na žice konektora namijenjenih bakrene žice su osjetljivi na pregrijavanje i treba izbjegavati . Isto vrijedi i za konvencionalne CRIMP priključcima . Zbog poteškoća ulaska bakra i aluminija žice , to može biti vrijedno Vaše vrijeme da ispita svjetiljku vidjeti ako možete zamijeniti aluminijske spojne žice s bakrenim one. Ako je tako , to učiniti samo ako ste sigurni da jeunutarnja žica od učvršćenje nije aluminija . Ako je , vaš učvršćenje može pregrijati bez upozorenja i zapaliti vatru .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/electrical-repairs/1016069596.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.