Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> Eksterijer Home Repair >> Content

Vrste korozije aluminija

US Navy navodi aluminija debljine 0,026 inča ili iznad smanjiti koroziju u svom zrakoplovu . Aluminij je inače smatra prilično otporan na koroziju - samo high - specifikacije aluminija , koristi se za napredne strojeve i izgradnje , treba dobra zaštita od korozije . Primjer industrije u kojoj aluminija korozije jevažan čimbenik uključuje građevinske , prehrambeno inženjerstvo, znanost i poljoprivreda . Elektrolitska

vode koja sadrži natrijev klorid reagira s aluminijskim površinama za proizvodnju bijeli talog . To je zbog toga što to djeluje kao elektrolit . Ione proizvedene kod aluminijskih dođe u dodir s vodom postati taloži na površini zbog klora u alkalnom pH . Ostaci nastali na ovaj način se klasificiraju kao " jedva vidljiv ", " vidljiv ", " srednji ", " debela " ili " potpuna " u prehrambenoj industriji , navodi se u studiji učinjeno od strane North Carolina State University .
< Br >
Pit - Type

Povezano uz elektrolitsko korozije , pit - tipa ili "točkasta " najčešće se proizvodi halogenih iona , osobito klorida . U prisutnosti kisika , aluminij je polarizirano svojim "točkasta potencijala . " Aluminijska cijev redovito podlegne prodire pit tipa korozije i umjesto da ostanu vezane za površinu , što prodire kroz , stvarajući male rupe . Ovaj oblik korozije utječe na proces proizvodnje zrakoplova . Pit - tipa korozije je pasivan , lokaliziran i slučajna , prema web Ključ metalima .
Inter - Zrnati

Karakteristično za neke aluminijske legure , inter - zrnati udar nastaje kada se jasno definirane granice između različitih legura podleći korozije . Svaka komponenta legure je napao na drugačiji način zbog varijacija u kemijskim svojstvima između različitih elemenata . Inter - zrnati napad se obično nalaze u aluminija koji je više - ugraviran ( preopterećeni i zabio ) , slabo obrađene ili obložene s pogrešnim kemikalije , kao što je opisano u eksperimentalnim zrakoplova Udruge .

Piling < br >

podskup šireg kategoriji među granulama korozije , piling slijedi granice zrna i omogućuje velike " komade " ispasti od aluminija . Akogranicu zrna je pružio ili ugrožena , napad će biti veća vjerojatnost da se dogodi . Grubo obrađeni aluminija je također više osjetljiv od glatke izronjenom tipa. Kovanog aluminija je više pogodna za high - specifikacije aplikacijama poput zrakoplova od ekstrudiranog aluminija .
Stres - Associated

bijelo - siva proizvod oblikuje na površini aluminija koja prolazi kroz stres korozije ili umor pucanja . Kao štoime sugerira , stres korozije uključuje više od kemijske interakcije - to se događa kadase stavi pod aluminija fizičke sile . Pukotine i savijanje otkrivaju unutarnju površinu aluminija a , koji je tada podlegne drugih oblika korozije . Visoke čvrstoće, od kovanog aluminijske legure toplinski obrađenih na određenim temperaturama su najosjetljiviji na stres povezan korozije .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/exterior-home-repair/1016070468.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.