Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> poplava štete >> Content

Kako se crna plijesan Spread

? Iako nije tako čestkao vrsta Penicillium , alternarioza i mucor , Stachybotrys chartarum , poznatiji kao crne plijesni , prostire se na isti način kao i druge vrste plijesni . Svi kalupi množe preko spora , zahtijevajući organski izvor hrane i stalno vlagu za razmnožavanje da se dogodi . Crna plijesan , koja se često pojavljuje kao zelenkasto - crne sluzi na površini , je otrovan za ljude i uzrokuje različite alergijske reakcije . U suhom stanju , međutim , crna plijesan ostaje skriven ili čak nevidljiv . Spore

Crna plijesan jestanični organizam koji postoji u suhom obliku kao spore . Zbog ove spore su maleni - nevidljivi golim okom - oni su jednostavno pokupili od vjetra i prevoziti . Spore se priključili ljudi, životinja, odjeće i drugih predmeta putem mobilne nogu zove hifa , koje su izgledom slični sjemenki maslačak cvijeće . Spore plijesni ući zatvorene prostore kroz vrata, prozore, zgrade rupa i pukotina , a kroz grijanja , klimatizacije i ventilacije s vanjskim otvorima za zrak .
Hrana Izvor

crna plijesan se širi , to treba izvor hrane . Materijali s visokim sadržajem celuloze , osobito drva , posebno pogodna za rast plijesni . Crna plijesan također pogoduje kupaonica i strop pločice , karton, lesonitu, tapete i papir koji pokrivaju na izolirane cijevi . Ostali izvori hrane za kalup su izolacija , tepison i tkanina koja je izrađena od prirodnih vlakana kao što su pamuk , prašine, boja i presvlaka .
Vlage

Crna spore plijesni da je zemljište na izvore hrane i dalje spava , osimdovoljna količina vlage se proizvodi . Temperatura zraka nije važno , kao što je crna plijesan raste jednako dobro u hladnim i toplim uvjetima . Ključni faktor koji utječe na rast je vlaga ilistalna opskrba vodom . Akopodručje ima stalnu relativnu vlažnost od 55 posto ili više , ondaje problem kalup je dužan da se dogoditi . Nakon spore plijesni pronaći idealne uvjete za rast , oni počinju množenjem u roku od 24 do 48 sati . Područja s curenja ili druge vrste vode oštećenja kao što su katastrofalne poplave i pokrenuti rast plijesni . Osim akoizvor vode je konstantna , međutim , crna plijesan nedostaje optimalne uvjete potrebne da bi širenje .

Rasta Područja

Svaki prostor koji je taman s visokom relativnom vlažnošću je premijera mjesto za crne plijesni . Zidnih otvora , oba pod i ispod suhozidom , su tipične lokalizacije . Znakovi zaraženih zidova su puknut i mrve, boje , ispupčen i promjene boje samog zida . Područja iza podne baseboards , koji se nakupljaju nečistoće i druge hranjive tvari , je drugo mjesto za rast . Vlažan podrum i puzati prostora , posebno tamo gdje jevelika koncentracija drva ili drvnih proizvoda , također su premijera plodno tlo za crne plijesni .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1016012164.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.