Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> poplava štete >> Content

Najbolji Plijesan i Plijesan Uklanjanje Metode

Kad god postoji višak vlage u svom domu , plijesni ili plijesni je vjerojatno da će rasti . Uzimajući osloboditi od plijesni je potrebno kako bi zaštitili svoje stvari , svoj dom i svoje zdravlje . Ako to ne učinite pravilno , međutim , da bi mogao učiniti više zla nego dobra . Prije pokušaja bilo plijesni ili plijesni uklanjanje , provjerite da li staviti na zaštitnu odjeću , uključujući gumene rukavice , N - 95 respirator , naočale , duge rukav košulje i duge hlače . Za većinu površina , da ćete želite koristiti metodu opće sve namjene koje je preporučio američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) , US Department of Labor zaštiti na radu uprave ( OSHA ) i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC .) General All - Purpose Metoda

sprej površine s otopinom vode i deterdženta . Zatim usisati površinu s mokrom - suhi vakuum ukloniti sve vidljive plijesni ili plijesni . Očistite područje sapunom blagoga i toplom vodom . Koristite četka za ribanje na grube površine ukloniti sve kalup . Isperite toplom vodom . Dezinficirajte primjenom 10 posto izbjeljivač rješenje na tom području i dopuštajući da se osuši preko noći . Za mix 10 posto izbjeljivač rješenje , dodajte 1 1/2 šalice bjelila na 1 galon vode . Nakonpredmet suši , usisati površinu čestica visoke učinkovitosti zraka ( HEPA ) vakuum ukloniti sve preostale čestice plijesni .
Odjeća

Uzmite odjeću izvana i četkica bilo plijesni ili plijesni s četkom . Zatim , operite kao i obično , ako je stavka prati strojno . Neka odjeća osušite na zraku . Akomrlja je vidljiv , možete pokušati ga izbjeljivati ​​pomoću peroksidnih ili varikinu . Pomiješajte 1 do 2 žlice peroksidnih izbjeljivač s 1 litre tople ili mlake vode . Spužva rješenje na mrlju i neka odstoji 30 minuta . Temeljito isperite . Za klora , pomiješajte 2 žlice izbjeljivač s 1. kvartalu toplom vodom . Spužva na mrlju i neka odstoji 5 do 15 minuta . Potom isperite mješavinom 2 žlice octa i 1 čašu vode . Mješavina soka od limuna i sol također može koristiti . Nanesite smjesu na mrlju i staviti točku na suncu. Isperite stavku .
Koža

obrišite kožu mekom krpom natopljenom otopinom 1 šalicu ili denaturirani alkohol i 1 čašu vode . Pustite da se osuši na dobro prozračivanje. Ako plijesni ili plijesni ostaci , oprati stavku s blagim sapunom , deterdžentom ili sapunom sedlo . Obrišite vlažnom krpom i pustite da se osuši na dobro prozračivanje. Nakon plijesan je uklonjena , možete poljski ili vosak stavku .
Odlaganje

bacanje stvari daleko možda ne čini kao metodu čišćenja , ali to je ponekadnajbolje način da biste dobili osloboditi od plijesni . Radovi , knjiga i drugih porozni materijali su gotovo nemoguće spasiti i najvjerojatnije će morati biti odbačen . Prije rukovanja ili pomicanje stavke , provjerite da li nositi zaštitnu opremu i sadrže stavke . Postavite sve stavke kontaminirane s plijesni u 6 - mil polietilen plastičnu vrećicu i čvrsto . Stavite drugu torbu oko prvoj vrećici . Akopredmet je prevelika za plastičnu vrećicu , zamotajte polietilen oblaganje oko točke i pečat s patka trake .
UnajmljivanjeStručni

Kad se radi o velikim područjima plijesni ili plijesni na posebne stavke ,najbolji način za uklanjanje plijesni je zaposlitiprofesionalna . Plijesan sanacije poduzetnici često su licencirani kroz države i imaju posebnu opremu koja će im pomoći ukloniti kalup iz svog doma . Ako otkrijete plijesni ili plijesni na posebne stavke kao što su dragocjenosti, antikviteti i fotografijama , morat ćete naći nekoga tko se specijalizirao za rukovanje te stavke . Američki institut za konzervaciju povijesnih i umjetničkih djela jeorganizacija za očuvanje članstvo profesionalaca koji nudi pomoć u zapošljavanju profesionalnog konzervatora .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1016012189.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.