Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> poplava štete >> Content

Koja jesvrha pumpa

? Homes s podrumima obično imaju pumpa u njima . Pumpa uklanja nakupljenu vodu iz okna jame i kanale ga daleko od kuće kako bi se spriječilo podrum iz postaje poplavljeno . Voda može ući u podrum kroz perimetar kanalizaciju kad je kiša ili kao podzemne vode , akoPodrum se nalazi ispod razine podzemnih voda . Gdjevoda ide

Kada se razina podzemnih voda penjati ,pumpa preusmjerava vodu iz kuće na općinskom odvod ili suhom dobro barem 20 metara udaljena od kuće . U starijih svojstva , sump pumpe iscjedak na kanalizaciju putem podni odvod . Međutim , većina općinskih podzakonski akti spriječiti novije svojstva u tome . Višak vode može preopteretiti općinsku kanalizacije pa čak i oštetiti septičku sustav .

Sump pumpe potrebno osigurati ispražnjena voda doesn ' t izvoditi u prozor bunara , susjednih puno ili septičke polja odvodnog sustava . < Br >
vrste sump pumpe

sump pumpe su ili potopne ili postolje /uspravni vrste . Bivši vidi pumpu smješteni zajedno s vodonepropusnim motora u jednu cjelinu . To se uklapa u sump i ne predstavlja problem ako se smoči .

Pijedestal pumpa ima motor smješten na vrhu stupca iznad razine poda u podrumu . Pumpa ostaje u korito , alimotor ne smije smočiti zbog svoje visine. Potapanje stvara opasnost od strujnog obziromkombinaciji stvarnost koja voda jedirigent imotor nije zaštićeno kroz hidroizolaciju . Obje vrste pumpi spojiti na odvodne cijevi za odvod vode daleko od kuće .
Odabiru pumpa

automatska crpka priključena na uključivanje /off na određenoj razini vode . Ručne crpke zahtijevaju homeowner da se prebaci pumpu i isključiti kada je to potrebno .

Konjskih snaga od pumpe ovisi o veličini crpke , koji shouldn ' t biti premala za kuću . 1/3 konjskih snaga crpke je dovoljno za većinu kuća . Glava tlak crpke određuje maksimalnu visinupumpa može ukloniti vodu , npr. 13 -noge isključivanjem glava na pumpi pumpe vode do 13 metara prije protoka je potpuno izgubila .
pumpa održavanje

vlasnik kuće treba ispitati pumpa godišnje za bi se osiguralo da ' je još uvijek u dobrom stanju , bez prljavštine ili ostataka koji bi mogli omesti rad . Tijekom suhe sezone ,način da se testirati akocrpka radi je da se ukloniti poklopac i polako sipati vodu u sump jamu ili spremnik . Float trebala porasti sa razine vode i da se pokrene prekidač pumpe . Akopumpa bavi ispravno ,vodostaj će pasti , zajedno s pomičnim zarezom , zatvori crpku .
Važnost Čišćenjepumpa

Osim godišnja " ; preglede " ,sustav pumpa koja radi često zbog višeg podzemne vode , redovito odvod vode i kišovito vrijeme treba provjeriti često . Česti rad pumpa može dovesti do mehaničkog kvara , i , u gorem slučaju, poplavljenom podrumu i skupe popravke .

Vlasnik kuće treba ukloniti šljunka, pijeska, prljavštine , pa čak i lišća iz pumpa tako da ostaje učinkovit . Ove aktivnosti također možete proširiti karter postrojenju ' je životni vijek i spriječiti kartera jamu iz prepun .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1016070563.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.