Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> poplava štete >> Content

Metode upravljanja Flood

Poplave može dogoditi nekoliko dana nakon obilnih kiša , ili se mogu dogoditi vrlo naglo i neočekivano . Poplave može uništiti zgrade , kuće i namještaj , kao i uzeti ljudske živote . Međutim , poplave mogu biti spremni. Da biste spriječili štetu i gubitak života , zemljište planeri i vlade su zaposleni razne metode upravljanja poplava . Nasipe

drevne kineske polovnim nasipe za podizanje obala Žute rijeke , takokanala voda bi produbiti i spriječiti prelijevanje iz poplave okolnih područja . U Europi , nasipi su se na Dunav i Rajnom rijeka u srednjem vijeku . Nasipi se trenutno koriste na vodenim površinama , kao što su rijeke Mississippi i jezera Okeechobee . Izrađena je od tla i zemljanog materijala , nasip nasipa spriječili poplave , jer su podići rubove putova i riječne obale na veće visine .

Brane

Dabrovi napraviti prirodnih prepreka iz stabla grane i udove , dok inženjeri stvaraju ogromne betonske strukture . Neke brane se grade za pohranu vode , stvaraju energiju i osigurati vodu za navodnjavanje , dok su drugi izgrađen isključivo za zaštitu od poplava . Zaštitu od poplava brana obično se ugrađuju na potok gornji tok i namijenjeni su za oslobađanje viška poplavne vode nizvodno u slučaju obilnih kiša . Ključ je ispuštanje viška vode u odgovarajućem trenutku .
Vrećama pijeska

Kad nasipi i brane uspjeti , vrećama pijeska najčešće se koriste za kontrolu i sprječavanje poplava . Punjenje vreće s pijeskom s pijeskom ili zemljom je obično učinkovitije s dvočlanih ekipa , a prepunje pijesak torba ječesta pogreška , navodi se u izvješću o metodama poplava u borbi protiv strane države Kalifornije Odsjeku za vodne resurse . U stvari , juta vrećama pijeska trebao biti samo oko 1/3 pun . Kad poplave očekuje se u nekim poplava sklone područja , vrećama pijeska često se nalazi na vrhu nasipe .
Pošumljavanje

Kad ruralnim i prigradskim područjima izvalio oko urbanih središta u 1960-ih, 1970-ih i 1980-ih , prirodnih staništa i okruženja koje pruža poplava uništeno . Mnogi urbanisti i ekolozi sada promiču sadnju autohtone vrste drveća i na ovim područjima smanjiti poplave . Ostale tehnike kako bi se vratiti prirodnu poplavama zaštiti okoliša su plodored i kontura oranja .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1016070573.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.