Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> poplava štete >> Content

Što učiniti s tepihu Nakon kišnice potopa

Kišnica poplave mogu namakati svoj ​​tepih , to kontaminira blatom i bakterija . Ako dopustite da vaš tepih sjediti mokra predugo , to može stvoriti kalup i plijesni , što uzrokuje trajno oštećenje . U slučaju velikih poplava , možda nećete biti u mogućnosti spasiti svoj tepih i padding . Ako ste skloni svoj ​​tepih odmah nakon manje poplave , možda ćete biti u mogućnosti da ga spasiti . Čišćenje tepiha Srpski Srpski

kišnica i blato često sadrže zarazne bakterije . Uvijek nositi gumene rukavice i jednokratnu masku kako bi se spriječilo disanja u kalup i plijesni spore . Izvadite tepih iz svog doma u najkraćem mogućem roku nakon poplava . Motati tepih i uzeti ga van . Odmotajte ga i stavi ga na tvrdu , suhu površinu , kao što je vrt ili garaži. Pokušajte se staviti tepih u području gdje će primiti sunčevu svjetlost , tako što se suši brže . Ako ne možete ukloniti tepih , koristite industrijske snage mokri /suhi vakuum sisati što više vode iz tepiha kao što možete . Koristite odvlaživač i velike navijače da cirkuliraju zrak i promicati brže sušenje .

Upotrijebite crijevo s mlaznice okrenuli najjačim postavkama za ispiranje tepiha . Pomicanje u brišući gibanje gurati prljavštinu i prašinu iz tepiha vlakana . Okrenite tepih više i sprej niz stražnju stranu . Ulijte tekući amonijak preko prednje strane tepihu . Neka ga potopiti u za oko pet minuta . Amonijak može uzrokovati vaš tepih blijedjeti , tako testirati malu točku na prvom mjestu. Isperite tepih s vrtom crijevo dok nema amonijaka i dalje . Pomiješajte 1 /2 šalice klora po galon vode da se zasititi tepih i spriječiti mrlje . Bleach , također, može promijeniti boju vašeg tepiha . Uvjeriteamonijaka temeljito isprati prije dodavanja izbjeljivač rješenje kako bi se spriječilo otrovne pare . Ribati izbjeljivač rješenje u tepih s plastičnom četkom ili hard - naježio metlom . Nekatepih odstoji oko pet minuta i isperite ga temeljito ponovno .

Koristite mokri /suhi vakuum izvući višak vlage iz tepiha . Pustite da se osuši na suncu , nego ga tijekom svakih nekoliko sati . Posavjetujte se profesionalno čišćenje tepiha uslugu , ako niste sigurni je li vaš tepih je čist i dezinficirati dovoljno da ga spasiti . Profesionalna usluga također može pariti očistiti tepih s dezinfekciju kemikalijama , ako niste u mogućnosti adekvatno očistiti tepih sebe .
Sprečavanje gljivica i plijesni

Izvadite padding iz vašeg kuće i bacite ga prije dovođenja svoj ​​tepih natrag unutra . Kišnica se obično zasićuje padding i ruševine , ali padding je mnogo jeftiniji za zamjenu od tepiha . Ribati podove s toplom vodom i izbjeljivač rješenje kako bi se spriječilo stvaranje plijesni i plijesni od formiranja prije dodavanja nove padding ili vraćanja tepih u kuću . Provjerite je li vaš tepih je prije nego što ga stavite natrag u svoj ​​dom i pokrenuti odvlaživač za nekoliko dana kako bi se uklonili višak vlage potpuno suho .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1016070629.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.