Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> poplava štete >> Content

Kako izgraditi i instalirati Custom Crawlspace ventilacijski sustav

Trebate li prozračite svoj ​​tavan, crawlspace , ili nedovršeni podrum ? Biste li radije izgraditi i instalirati prilagođene ventilacijskog za razliku skupo plaćati za precijenjen skupe verziji ? Ovdje jekorak po korak proces koji se može lako replicated.Things što vam je potrebno
Jigsaw
odvijač ( a)
Drill & bitova Pretraživati ​​masonerija /Drvo sidra /vijci
vijci /Vijci
Fan ( s) veličine pravilno vašem crawlspace /potkrovlju /Podrum
12 " x18 " Poli daska za rezanje (e)
Prikazati više uputa Screenshot
1

odrediti ako namjeravate na koristeći povuci , ili push /pull sustav . Ako imate samo jedan ventilator , onda ćete se pomoću push sustav koji gura zrak iz svog Crawlspace /potkrovlje s vanjske strane . Ako želite koristiti dva ili više navijača , onda ćete biti koristeći sustav push /pull koji uvlači sa jednim ventilatorom i koristi još jedan ventilator da ga izgurati . To je važno znati kako se montirati ventilator (i) kasnije . U ovom primjeru sam samo pokazuje push sustav

. Savjet: Provjerite je li vaš fan je veličine pravilno učinkovito pomicanje zraka kroz Crawlspace /potkrovlju . Da biste to učinili , morat ćete izračunati volumen vašem crawlspace /potkrovlju . Izmjerite kvadrature vašeg Crawlspace /potkrovlju ( dužina x širina) , a zatim pomnožite to s visinom od pod /zemlju do podne grede . To će vam dati volumen u kubičnih metara . Zatim podijeliti ukupno do 15. Dakleformula će biti

CFM = ( dužina x širina x visina ) /15

Moj Crawlspace za primjer : . ( 61 'duge x 35 " wide x 3 ' high ) /15 = 433 CFM

Provjerite jeste li kupiti ventilator s ocjenom od najmanje ove vrijednosti . Također bi se preporuča da odaberete ventilator koji se može nositi na vlagu i temperaturu koja će se operativni u.

2

Sada ćemo početi montirati ventilator na prednjoj ploči koja će se koristiti pokriti ventilacije luku u stranu svog doma u crawlspace /potkrovlju . Za moj vizir , odlučio sam koristiti neupojnih poli rezanje odbora koji sam pokupila od moje lokalnoj hardvera trgovine . Što god da se odlučite za korištenje , pobrinite se da je 1 ) dovoljno krut da se držite ventilator koji koristite , i 2 ) u stanju izdržati ekstremne temperature i vlagu .

Prije bušenja iz oznakama na svoje prednje ploče ( polyboard ) , pobrinite se da se gomilaju ventilator ispravno, tako da je protok zraka u ispravnom smjeru . U mom sustavu , ja sam prisiljavajući zrak pa sam montiran lice ventilatora na prednjoj ploči.

Postavite ventilator na vrhu svoje prednje ploče usklađivanja točno tamo gdje želite da se montirati i označiti montažu rupa s olovkom ili markerom .
3

Sada , odaberite svrdlo koje jeiste veličine ili malo veći od rupa za pričvršćivanje na samom ventilatoru i izbušiti rupe .

4

goriventilator na prednju ploču kako bi se osiguralo da obilježila i izbušene rupe ispravno . To će vam omogućiti kako bi obilježili ventilator otvaranje koje će morati biti izrezana tako da zrak može teći kroz polyboard .

Korištenje marker , držati ga kroz unutrašnjost kućišta ventilatora i trag vanjski rub . Budite oprezni da ne rezati svoju ruku na lopatica ventilatora .
5

Učvrstite ploču na nešto što će vam omogućiti da bušiti rupe i izrezati otvor ventilatora . Izbušiti rupu ( ili više rupa ako koristite polyboard poput mene - što više rupa ,to bolje) , zajedno unutar vašeg zacrtan otvaranja fan linije . Imajući izbušiti rupe na unutarnjoj strani nacrtane linije , učinit će vaš otvaranja fan rupa glatka .
6

Koristite ubodnom izrezati otvor ventilatora . Ako želitedobardobra čista linija , možete se odlučiti za podnošenje dolje bilo nepravilnosti na svojim rezova . ( Budući da moja neće vidjeti izvana , ja ne smeta nesavršenosti. )
7

Zatim montirati ventilator na prednju ploču pazeći da uključuje otvaranje rupa ventilatora . Opet , pobrinitese ventilator puše u pravom smjeru .
8

Sad , da je vaš fan je montirana i osiguran pravilno, odnesite ga na mjesto u vašem crawlspace /potkrovlju gdje će biti montiran . Držite sklop na mjestu , tako da ćeotvaranje fan prisiliti /pull zraka bez ometanja . Označite rupe na vašem prednja ploča gdje namjeravate vijak /vijak u zid crawlspace /potkrovlju . Uz to se još uvijek drži na mjestu , označite na zidu oko vanjske strane prednje ploče kao referentna točka . ( Vi ćete koristiti ovu liniju u sljedećem koraku . ) Sada izbušiti iz rupe s malo koji je dimenzioniran tako da svojim vijaka /vijaka .
9

Držite sklop ventilatora natrag na isto mjesto ( koristi liniju ste pratiti na zidu u prethodnom koraku ) izbušiti svoje montažne rupe u zidu .

Bolt /pričvrstite sklop na zid .
< br >
od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1016070635.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.