Kako vratiti poplavi natopljene Knjige

Knjige može biti lako vodi oštećeni u poplavama , a ako se ne suši brzo , može potaknuti rast plijesni i gljivica . Isušivanje Knjige krivi način možete ih trajno oštetiti . Uzimajući vrijeme da ih osušiti na pravi način može sačuvati svoje knjige u godinama koje dolaze . Pregled, što vam je potrebno
Tablica navijač
bebe pelene
Papirnati ručnici ( premium sorta ) pregled
Drvena odbora
Opeka ili teških limenke juha
Upute
1

Odredite vrstu knjige ste se bave . Knjige koje su sjajne stranice ili specijalitet premaza može biti obnovljena samoprofesionalno . Najbolji izgledi za uspješnu obnovu spavati s hard cover knjiga i standardnog papira . Isto tako, akoknjiga je lako zamjenjiv , to ne može biti vrijedan vašeg vremena i truda pokušati restauraciju .
2

Odredite opseg štete vode . AkoKnjiga je plutati na vodi dana , vjerojatno je da je ljepilo uobvezujuća je raskliman , a to smanjuje šanse za uspješnu obnovu . Akoje knjiga već počela rasti kalup , to ne bi trebao biti obnovljena kod kuće . Ako je nezamjenjiva ,profesionalna može pokušati obnovu . S druge strane , ako je knjiga nedavno je natopljena , a vi ste ga oporavio od vode brzo , imate izvrsnu priliku na sušenje knjigu uspješno .
3

Stavite papirnate ručnike u knjizi o svakih desetak stranica . Položite jedan sloj papirnatim ručnikom da pokriju cijelu stranicu . Koristite premium brand papirnatim ručnikom poznat po svojoj apsorpciju . Budite vrlo nježan prilikom otvaranja mokri knjigu i okreće natopljene stranice kao i oni će lako suzu . Zatvorite knjigu o papirnatim ubrusima pažljivo.
4

Povucite otvoriti beba pelene i omotati oko izvan knjige . Baby pelene su nevjerojatno upija i da će se fitilj vlage u naslovnici knjige bolje od papirnatim ručnikom . Unutar pelene treba dotaknuti knjige poklopac .
5

Lay zajednica preko vrha knjige i izvagati ga ciglama ili limenke . Kako bi se apsorpciju vode , tlak potrebe knjiga primjenjuje na njega . Centrirajte ploču prednjoj od pelena - omotan knjiga i mjesto opeke ili limenkama na brodu da ga povijati . Uklonite ploču i promijeniti papirnate ručnike za svježim one svaka dva sata , zamjenjujući ploču kada završite .
6

Stand knjigu uspravno ispred ventilatora završiti sušenje . Kad knjige stranice samo su neznatno vlažna na dodir , izvadite papirnate ručnike i pelene . Stand up knjigu o svom kraju sa stranice raspršili otvoreni ispred ventilatora . Provjerite knjigu svaka dva sata za testiranje suhoću . Kada se stranice osjećaju suha na dodir , isključite ventilator , ali ostavite knjigu uspravno za nekoliko dana kako bi se osiguralo da sekralježnica je suha .

Troškovi liječenja za Basement Plijesan

Ako živite u vlažnom okruženju , dom ugrožene poplavama , ili starije kuće koji nije bio preuređen u proteklih 10 godina , to je vjerojatnije da će se kalup raste i širi se u svom podrumu . Svrha plijesni u prirodi je pomoći opalo lišće , biljke i dr

Více >