Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> Početna održavanje >> Content

Plijesni ili Obrasci za betonske konstrukcije

< p > Beton jeizuzetan materijal - ne samo teško i izdržljiva kad je suho , ali kovan kada je mokro . U stvari , kada se beton mix je mokro to je dovoljno mekana da se izlije , pumpe i plijesni zaoblik želiš napraviti . Plijesni koriste za oblikovanje mokri beton se zove forma -djelo , a oni suključni dio betonske konstrukcije .
Terminologija pregled < p > Izrada betonskih blokova ilibetonski zid zahtijeva koristeći obrazac kako bi se u betonski mix mjesto . Obrazac ne mora biti vrlo detaljna , tek toliko jak da se odupre težinu mokrog betona . Sudoperi , counter vrhovima i slični predmeti za unutarnje radove se baci na isti način , ali su oblici koji im daju svoj ​​oblik se zove plijesni . Kalup je zapravo samo drugo ime za male i detaljan oblik - djelo .
Plijesni
< p > Možete napraviti svoj vlastiti kalupe od materijala poput stiropora i plastične čaše , oblikovanje materijala u željeni oblik, a zatim dodavanjem epoksi ljuske . Ovaj proces dobro radi za prilagođene plijesni koje imaju nepravilan oblik , ali to je dugotrajan i zahtijeva neke tehničke vještine . Alternativno , proizvođači često kupuju kalupe od tvrtki koje specijalizirati u izradi ih . Counter - top plijesni često su izrađene od melamina , i sudoper plijesni često su izrađene od fiberglasa ili sličnih materijala .
Obrasci pregled < p >vrsta oblika se koristi ovisi o veličini projekta , Akoprojekt je mala , onda većina graditelji jednostavno koristi drvo pribijen na postove ili udjele kako bi mokri beton na mjestu . Veći projekti mogu zahtijevati uporabu čvrstih metalnih oblika zadržati mokri konkretan stacionarni . Obrasci za još veće projekte kao što su visokim temeljima zahtijevaju goleme oblike izrađene od kvalitetnog čelika . Arhitekti također može koristiti obrasca linijski brodovi , koji su priključeni na unutarnjoj strani obrasca - djelo i ostaviti otisak na betonu .
Razmatranja Screenshot < p > Odvajanje beton iz kalupa izrađene od guma ili čelik može zahtijevati uporabu sredstvo za odvajanje . Otpuštanje betona iz kalupa od plastičnog stakla i melamina , međutim , u pravilu ne zahtijevaju sredstvo za odvajanje , i one vrste kalupa daju vrlo glatke površine . pregled < p > Ako je izgled važan,plijesni ili oblik treba biti vodonepropusne , tako da voda ne curi iz betona . Izolacijski konkretan oblik - djelo je još jednu opciju koja uključuje stiropora obrazac - djelo u gotovog betona , čime se osigurava ugrađeni u izolaciju .

od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/home-maintenance/1016130194.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.