Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> Početna održavanje >> Content

Razmak za konkretne kontrole zglobova

< p > Kada miješati i sipati betona ,voda u mix počinje reagirati sa sastojcima u cement . Voda također može biti apsorbira rock čestica u agregatu , ovisno o vrsti koju koristite . Prema tome , volumen betona može mijenjati nešto nakon lijevanja . Betonski kontrole zglobova pomaže upravljati pukotine nastale ove skupljanja.
Kontrola Zajednički pregled < p > pukotine koje čine nepredvidivo , na različitim mjestima u betonu može narušiti integritet strukture i napravitibetonsku površinu izgled manje estetski privlačan . Slijedom toga , graditelji osigurati da skupljanje pucanja će se održati na predvidiv mjestu po kojima kontrole zglobova , iako su ove kontrolne zglobova samo da će imati željeni učinak ako su raspoređeni ispravno . Ako su previše udaljeni , a zatim skupljanje pucanje mogao održati između njih .
Razmak
< p > Pod pretpostavkom da je agregat u betonsku smjesu ima maksimalnu veličinu od tri četvrtine inča ,razmak između susjednih kontrolnih zglobovima kao što je izraženo u noge ne ​​bi trebalo biti više od 2-3 puta na debljinu ploče kao što je izraženo u cm , a idealnoudaljenost izraženu u noge bi trebao biti oko 2 putadebljina ploča kao što je izraženo u cm , Ako je ploča debljine 4 cm , na primjer , kontrolni spojevi trebaju biti raspoređene 8 pored noge . Za ploče više od 8 inča debeli s teškim teretom , međutim ,razmak između upravljačkih zglobova treba ograničiti na 15 metara .
Veliki Agregat pregled < p > U slučajevima gdje jemaksimalna ukupna veličina prelazi 3/4 inča , možete povećati razmak između upravljačkih zglobova kao što je izraženo u noge na 2 i 1/2 puta debljine kao što je izraženo u cm . Ako je ukupna veličina je veća od tri četvrtine inča , aploča je 5 inča debeli , na primjer, mogli prostor kontrolne zglobova 13 metara apart , iako jeista maksimalno 15 - noga i dalje vrijedi . Svaka kontrola zajednička treba smanjiti na jednu četvrtinu dubine ploče .
Razmatranja
< p > Možete izrezati upravljačke zglobove u svježi beton s urezivanja alatom ili u očvrsnuli beton s pilom . U idealnom slučaju da želite prikriti upravljačke zglobove tako da ih ne stavimo na mjestima gdje neće se vidjeti . Mogli biste , na primjer , stavite kontrole zglobove ispod tepisima šetališta . Ova mjera opreza nije potrebno za strukturni integritet betona , ali je poželjno zbog estetskih razloga .

od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/home-maintenance/1016130197.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.