Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> slika >> Content

Satin vs Semi - Gloss Garaža

< p > Kada dođevrijeme da se prefarbatigaraža riješiti stare , piling ili napuknut boje , prije nego što izbije valjke i postaviti pad krpe , morate odabrati boje . Vanjske boje su dizajnirani za trajnost protiv loših vremenskih uvjeta , ali ne sve vanjske obloge su stvoreni jednaki . Kad je riječ o usporedbi satena i polu - sjaja boje , svaki ima prednosti i mane .
Završi pregled < p> završiti, ili sjaj , odnosi se na razmišljanje i sjaja boje nakon što se suši . Sjaj za boje opisuje količinu svjetla površine boje odražava . Saten završiti, također se spominju kao nisko - sjaj završiti , pokazuje konzervativnu količinu sjaja . Semi - gloss boje imaju veću količinu sjaja od satena , ali nisu tako sjajni kao visokog sjaja boje . Budući da jepolu - sjaj reflektira svjetlost , ona ima tendenciju pokazati nesavršenosti pod boje , poput udubljenja , pukotina i rupa .
Trajnost
< p > Trajnost uvijek treba uzeti u obzir pri odabiru eksterijera boje , budući površine kao što sugaraža je izložen svim vrstama vremenskih uvjeta i opće trošenja iz upotrebe . Za vanjski dio garaža , Sherwin - Williams preporučuje polu - sjaja boje jer su otporne na prljavštinu , lakše čišćenje i držite se dobro u visokom vlagom . Satenski finiš je i izdržljiva od ogrebotina i piling , ali nema sposobnost da ustati protiv visokog vlage kao polu - sjaja .
Touchups
< p > Ogrebotine i piling boja se može očekivati ​​na toliko koristi površinu poput garažna vrata . Kada se ta područja su brusiti i dotaknu se , rezultati između polu - sjaja i satena uvelike razlikuju . Od nesavršenosti pokazati kroz lako s polu - sjaja boje , ako jeispočetka , trag ili peeling područje nije sanirana i izgladiti ispravno ,polu - sjaj boja i dalje će pokazati nesavršenost , bez obzira gdje se nalazi na vanjskoj strani garaže je - čak i s nekoliko slojeva . Satin , s druge strane , ne odražava više svjetlosti , što čini touchups lakše i manje vidljive kad je popravak nesavršenosti .


Čišćenje
< p > I saten i polu - sjaja boje su izdržljivi dovoljno za čišćenje . Oboje može biti izbrisala dolje ili hosed off , ali samopolu - sjaja može biti izbačen . Saten završiti, jer nema sjaja sloj , možda imaju tendenciju da ostrugati vrijeme prekomjerne ribanje , dok jepolu - sjaja drži jaka . Budućizavršiti polu - sjaja boja je glatko , to je lakše obrišite nečistoće i masnoću s njom nego s satenskom završnom obradom .

od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/painting/1016130267.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.