Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Repair & Maintenance >> ventilacija >> Content

Potkrovlje & Rafter Izolacija

Hladnije zimski vjetrovi činiti uđe u vaš dom . Možda borbi protiv tog problema od strane brtvljenje prozora i zaštitne trake vašeg vrata , i osjećati sigurni da ste riješili problem . Međutim , u većini domova , najznačajniji propuštanja zraka nalaze se u potkrovlju . Ove curi potencijalno može podići svoje topline i klimatizacije troškove . Srećom , instaliranje izolacija u potkrovlju jerelativno jednostavan projekt koji se može postići većinu kuće . Svrha izolacije

potkrovlju izolacija je jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih sredstava za smanjenje troškova energije i povećavaju razinu udobnosti svog doma . Heat prirodno raste . Izolacija sprječava zagrijani zrak od bijega svoj ​​životni prostor u potkrovlju , i na kraju curi iz svog doma . Instaliranje tavan izolacija nije samo isplativa , ali isto tako štedi energiju i smanjuje emisiju ugljičnog dioksida na planetu .

Vrste izolacije

nekoliko vrsta izolacije su obično se koristi u tavanima . Fiberglass i mineralne vune su dostupne u rolama ili batts . Ove vrste izolacije su vatra i vodootporan , a dostupne su sa ili bez Kraft papir ili folija parna brana suočava . The role i batts su dostupni u 15 i 23 inča širine da stane standardni razmak greda . Rolls kreću u dužini 16 do 100 metara i batts su dostupni u velikom broju duljina rezanih . Srednje i visoke gustoće stakloplastike batts pružiti više izolacijom od standardnih stakloplastike i obično se koristi za zgrade s katedrale stropovima . Rastresita izolacija se prodaje u vrećama , a može se izlio izravno iz vrećice na tavan ili u zrak sa strojem . Rastresita izolacije se često koristi u neparnim obliku tavanima , ili kada je pristup na tavan je ograničen . Poliuretanska pjena , poznat kao zaštitnim faktorom , raspršuje se između zgrade okvira . Ova vrsta izolacije obično se koristi u unvented konstrukcijama .
R - vrijednost

R - vrijednost jesredstvo za mjerenje sposobnost izolacije da izdrži toplinskog toka . R - vrijednost varira između vrsta izolacije . To jedobra ideja da se odnosi na proizvođača kako bi se utvrdilo koliko je izolacija vam je potrebno kako bi se postigla željeni R-vrijednost . Preporučuje R - vrijednost za tavanima ovisi o nekoliko čimbenika . Mnogi državni i lokalni građevinski propisi imaju potrebnu minimalnu R-vrijednost za novogradnju . Međutim , ako živite u hladne klime može biti korisno instalirati dodatnu izolaciju . Ovisno o lokaciji,preporuča R - vrijednost za izolaciju potkrovlja mogu varirati od R30 do R60 .

Rafter Vents

dobro prozračenim tavanima imati podgledom otvore . Ovi otvori su dizajnirani kako bi se omogućilo svježi protok zraka između rogova i pobjeći preko grebena ili krova oduška . Neadekvatna zraka može dovesti do prekomjerne topline i vlage u potkrovlju i Rafter područja . Rafter otvori , ili pregrade , instaliraju osigurati prostor između rogova i toplinske izolacije kako bi se omogućilo odgovarajuće protok zraka . Rafter otvori obično instaliraju između nagnut strop rogova na mjestu gdjepotkrovlju strop susreće s poda . Nakon što su Rafter otvori su na mjestu , izolacija može biti instaliran na vanjskom rubu potkrovlju tako dovoljna struja zraka nije ugrožena .


od:http://vrt.98905.com/home-repair-maintenance/ventilation/1016014780.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.