Postupci za ukrasne Drywall Mudding

Dekorativni suhozidom mudding je više uobičajeno poznat kao tekstura , a tu je i više od jedan učinkovit način da to učinite . Materijal za tekstura je običnoista suhozidom zajednički spoj koji se koristi za skrivanje šavova i napravitizid stana , a vi ga možete primijeniti s kistom, valjkom , spužvom ili prskalica . Iskusni suhozidom završiti može stvoriti sofisticirane teksture uzoraka s ništa više nego u istom suhozidom nož oni koji se koristi za šavovima . Sprej Tekstura

Prskanje je jedan od najlakših načina tekstura , a tu su i dva načina kako to učiniti . Prvi je da se stavi stanjeni joint spoj u brčkanje pištolj , koji sprejevi materijal u spurts stvoriti nepravilan , pijan uzorak na zidu . Druga je da se tankom spoju još i sprej s airless prskalica stvoriti više jedinstven uzorak poznat kao narančine kore . Za obje tehnike , možete zamijeniti prahu zid tekstura pomiješan s vodom za spajanje. Dodajte vode na zajedničkom spoju ili zidne teksture i umiješajte u smjesu stalno dok jedosljednost guste boje .
Kist i valjak Tehnike

možete uvaljati prorijedio joint spoja na zid kako bi se postigla narančine kore uzorak sličan prskane jedan . Tanakblato na dosljednost boja i uvaljati ga kao da ti slikaš . Daj ga oko 10 minuta da se ukočila, a zatim uvaljati na drugom sloju . Možete napraviti zanimljive teksture uzorke u mekom blatu s ukočenim kist pomoću tehnike nazvane " slap - četkanje . " Staviti četku lagano u meko blato puta za stvaranje točkica učinak . Mijenjajte uzorak pomoću različitih četke ili rotirajuće četkice kao što ste ga utapkajte .

Tehnike nožem

Postoje mnoge zajedničke teksture uzoraka možete obrazac s suhozidom noža . Napravite zajednički knock -down uzorak po troweling blato na zidu u malim , nepravilnog kvržice i skimming off vrhove kvržice s nožem kako bi ih izravnali . Stvaranje " Španjolski nož " obrazac po troweling blato na zidu slučajnim linijama stvoriti iskrižan uzorak , ili ga troweling na u pravilnim ili nepravilnim kovitla . Također možete koristiti nož za proizvodnju stipples i brazde u prskana ili valjanog narančine kore teksture .
Spužvom i obrano premaz

Iako više vremena nego što je prskanje, valjanje ili knifing , spužve tekstura čini prepoznatljiv uzorak nalik , no ne identičan , brčkanje prskanje . Možete utapkajte joint spoj na sa spužvom ili sprej ili svitak na spoju i tapkajte spužvu u nju . Kada trebate savršeno ravne zidove bez teksture ,postupak koji najbolje radi je nanesite tanak sloj blata preko cijelog zida i struže ga s nožem . To se zove" obrano kaput " , i to stvara savršeno glatke površine , iako to zahtijeva dosta vještine učiniti ispravno .

Vorherige Seite

Kako to Utočište masonerija zidovima kuća

pukotine i rupice u ziđa su ružan, često kompromis strukturni integritet zid te omogućuju skice, štetočina i vlage infiltrirati unutarnji prostor . Izrada male popravke na ziđa zahtijeva samo jeftin ručni alat i lako dostupne zalihe ; popravak žbuke

Více >