Vrste ugovora uvjetima gradnje

Ugovor uvjeti za izgradnju dobili složeniji kaoprojekt dobiva sve složeniji . Viši dolar vrijednost znači više je u opasnosti , pa ugovori pokušati dodijeliti rizik raznih sudionika u projektu određivanjem uvjeta . U svom najjednostavnijem obliku , ugovori za izgradnju uključuje četiri opća područja uvjetima . Dokumenti

Popis građevinskih dokumenata u ugovoru građevinski prikazuje sve dokumente koji su sastavni dio ugovora . Ti dokumenti su modre otiske , specifikacije za sve materijale koji se koriste u projektu , a sve građevinske planove uključujući plana mjesta i kadriranje planove . Dokumenti opisati uvjete dovršenog projekta, a primarni su uvjeti ugovora .

Opseg i

opseg ocrtava tko je za što odgovoran . Ovisno o potrebama vlasnika projekta , glavnog izvođača radova je djelokrug rada mogu biti samo jedan dio cjelokupnog projekta . Vlasnik može odvesti na većem dijelu opsega posla sama , ili se može preuzeti odgovornost za pojedine radni uvjeti poput pristupa i sigurnosti . Opseg također govori sve strane ono materijala što će pružiti .

Vremenski uvjeti navedeno kadaće projekt biti završen . Oni također precizirao kadaće projekt početi te odrediti uvjete pod kojima se projekt vremenska crta će se ponovno pregovarati ili mijenjati na temelju promjene u okolnostima tijekom gradnje . Vremenski uvjeti dodijeliti odgovornost za svaku stranku za završetak njegov ili njezin dio projekta u određenom trenutku .
Uplate

Uvjeti plaćanja specificirati troškove o radu i nacrt kako su plaćanja se obavljaju . Prilozi za glavnog izvođača radova se često rade u fazama , kaošto je posao dovršen . Plaćanja kooperanata radi kratke dijelove projekta može se platiti odjednom nakon završetka rada . Ti uvjeti uključuju zahtjeve projekta za retainage (dio sredstava koji je zadržano do završetka projekta ), a za otplatu kamata , ako plaćanja nisu napravili na vrijeme .
Opće odredbe

Ovi uvjeti pokrivaju sve nisu drugdje . Zajednički predmeti su jamstvoizvođač rada proteže na vlasnika kadaje djelo završeno. Vremensko razdoblje pokriveno jamstvom postaje sastavni dio ugovora , ajamstvo je dodao da se ugovornim dokumentima . Opće odredbe utvrditi razinu osiguranja svaka stranka ugovora mora nositi i mogućnosti raskida u slučaju jedne ili s druge strane mora odustati . Ostali uvjeti koji bi mogli biti skicirani uključuje nikakve pristup ograničenja na mjestu na temelju koje doba dana , mjeseca ili godine ; odgovornosti za čistoću gradilištu ; sigurnosne posao odgovornosti ; pa čak i naknade za avanse , ako jedna strana može nastati nerazmjeran financijski izdatak .

Kako ukloniti naftnoj tenk u Massachusettsu

Uklanjanje podzemni spremnik za grijanje ulja u Massachusettsu mora biti učinjeno u skladu s državnim zakonom . Ti propisi su postavljeni od strane državnog Odjela za zaštitu okoliša i Zavod za vatrogasne službe i stanju bilo kao uklanjanje treba oba

Více >