# >> Dom i vrt > >> Home Safety >> bijeg >>

Zdravlje Opasnosti od električne utičnice

US zaštitu potrošača sigurnost Komisija navodi da je oko 3.900 ljudi u prosjeku posjetite njihove lokalne hitnu pomoć svake godine zbog ozljeda uzrokovanih kontaktu s kućanskih električnih utičnica . Otprilike jedna trećina od tog broja su djeca koja su zapele ili metalne predmete ili prst u utičnicu . Međutim , taj broj ne uključuje ljude koji umiru kroz kontakte s prodajnim mjestima i nikada doći na hitnu pomoć. Ljudsko tijelo jedobro
Dirigent

Držeći prst , ili bilo koji drugi dio tijela , u live utičnicu ( jedan spojen na strujni krug nosi struju ) ima potencijal da se ozlijediti , onesposobiti ili ubiti . Kaoljudsko tijelo se sastoji od oko 70 posto vode , što jevrlo dobar vodič . Kada dođe u dodir s električnom energijom,struja će putovati kroz tijelo na zemlju u roku od nekoliko sekundi .
Minor tjelesne disfunkcije

Iako električni šokovi mogu biti smrtonosno , manje šokovi mogu proizvesti privremeno tjelesne disfunkcije . Oni uključuju neposredne grčenje mišića ili umor kad inicijalno dolazi u dodir s električnom energijom koja se nastaviti još neko vrijeme nakon kontakta prestala . Glavobolje mogu pojaviti neko vrijeme nakon šoka , kao i privremene poteškoće s disanjem . Nesvjestica je i uobičajeno za vrijeme i neposredno nakon , strujni udar . Burns na području koji je došao u kontakt s utičnicu može pojaviti kao dobro.
Teške tjelesne disfunkcije

Osim smrti , teške tjelesne disfunkcija može uključivati ​​privremeno ili trajni gubitak vida . Gubitak sluha je također čest . Oštećenje mozga može dogoditi , iako je obično gdje je kontakt sa strujom je dulje od nekoliko sekundi , kao i respiratornog zastoja ili kvara . Srčani zastoj je i uobičajeno , pogotovo kod starijih osoba i djece .
Osoba koja prima Shock Ne mora biti izravno Touched

Akodruga osoba izravno dodiruje osobu u procesu primanja strujni udar ,struja će se kretati kroz toj drugoj osobi tijelo , eventualno proizvoditi manje ili veće tjelesne disfunkcije prethodno navedene . Osoba koja dobije šok mošt izvukao iz utičnice pomoću stavke koje ne provodi struju , kao što su metle . Nakon što je osoba bez utičnice , liječničku pomoć treba odmah tražio .

Kako ukloniti Provalnik Barovi

Saznajte kako ukloniti provalnik barovi od kućnih prozora bez nanošenja štete. Protuprovalni barovi često pijan u zidove ili cementa , ili su vijci su zahrđali , tako čvrsto da se mora pripaziti da ne oštetite windowframe ili dopuštajući ulijevanje v

Více >