# >> Dom i vrt > >> Home Safety >> bijeg >>

O Oluja skloništa

Oluja skloništa su sigurne sobe cilj zaštititi ljude protiv uragana i tropskih oluja . Oni su uobičajene u južnim državama , gdje je ta vrsta ekstremnih vremenskih prilika jenormalno povratak u ljetnim mjesecima . Oluja skloništa su zamišljeni kao privremena zaštita i obično su vrlo osnovni . Vrste

Komercijalno - made ​​podzemna skloništa može biti sagrađen od raznih materijala , s čelika i betona je najpopularniji . Betonski skloništa supuno jeftinije u prosjeku oko 2.500 dolara , iako oni imaju rizik od curenja ili pucanja tijekom vremena . Oni su također češće skupiti ustajao mirise ili potrebe za čišćenje , zbog prisutnosti vlage ili čak gljivica . Čelik oluja skloništa , s druge strane , cijene u prosjeku od 7000 $ za iste veličine , ali rijetko zahtijevaju održavanje .
Razmatranja

Prilikom odabira oluja sklonište , važno je da se zapitate nekoliko pitanja . Za početak , morate znati koliko je ljudisklonište treba držati . Većina oluja skloništa su namijenjeni malom obitelji ( 2-6 osoba) , ali veće su mogućnosti dostupne ako želite zadržati trajnu pohranu hitnih potrepština ( kao što su voda , konzervirana hrana , deke i pribor za prvu pomoć ) unutra . Većina skloništa omogućiti prostor za samo sjedi ( ponekad s ugrađenim klupama ) ili stoji , dok drugi imaju dovoljno prostora za ležanje .
Detalji

Također razmislite što dodaci su dostupni unutar samog skloništa , kao što su osvjetljenje i ventilaciju . Obje su važne , ako postojivjerojatnost da će morati provesti nekoliko sati u . U područjima gdje su česte poplave , što je potrebno kako bi bili sigurnizaklon će biti u mogućnosti da ostanu suhi . Isto vrijedi i na mjestima gdje je tlo zaledi , jer to može završiti uzrokuje pukotine u skloništu zidovima .
Funkcija

Nisu svi oluja skloništa su u potpunosti izgrađena u zemlju . Iako su najčešće vrste , ostali prihvatilišta djelomično pretjerano terenu , što je posve sigurno u područjima gdje visokog intenziteta tornada nisu česta . Siguran sobe , s druge strane , obično su pravokutne građevine izgrađene s 1/4-inch čelične ploče zidova i stavljaju uz bok , a ne pod , kuće ili zgrade . Oni su pričvršćeni na tlo ili postaviti na betonsku ploču , tako da mogu izdržati jake vjetrove kao iu prizemlju skloništa učiniti .
Expert Insight

Oluja skloništa mora biti instaliran profesionalno . Vi ćete biti upitani da odaberete željenu lokaciju za to , alitvrtka će potvrditi daje mjesto prikladno za provjerom podzemnih cijevi , septičke jame ili kabela na tom području. Rupa onda mora biti ukopana , pazećiteren izravnati , prije skloništa i sama mogu biti smješteni u tlo i pakiran čvrsto oko za njegovo ostvarenje . U nekim slučajevima , cement se nalazi oko njega , kao dobro .

Vatra evakuacije Postupci

Fire evakuaciju smjerovi su objavljene u mnogim tvrtkama i privatnih zgrada da to postaje jednostavno ignorirati sve informacije koje se odnose na sigurnost za vrijeme požara nužde . Međutim , sve što je potrebno je jedan incident -zagubljen cigarete

Více >