Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Safety >> General Početna Sigurnost >> Content

Oluja Podrum vs Podrum

oluja sklonište treba staviti kao mnoge prepreke kao što je moguće između vas i oluje , prema US National Weather Service ( NWS ) . Struktura oluja podrumima i podrumima određuje ako imaju dovoljno barijere za zaštitu oluja , ali svaka vrsta skloništa ima svoje prednosti i nedostatke . Na primjer ,podrum koji se sigurno postajeopasna oluja sklonište akotornado uzrokuje kata iznad njega kolaps . Podzemna skloništa

underground Oluja Sklonište je čestonajsigurnije mjesto za vrijeme tornada ili oluje koja proizvodi leteće krhotine , osim velike poplave jebriga . NWS pokazuje da lete krhotine je veća vjerojatnost da će ozlijediti ili ubiti ljude tijekom tornada nego jakim vjetrovima kojitornado proizvodi. U takvim slučajevima , podrumi ponekad bolje oluja skloništa od podruma , jer oni su obično u podzemlju . Dijelovi nekim podrumima nadzemno . Olujni podrumi potrebna vrata da učvrstite čvrsto iznutra pružiti najviše zaštitu .
Shelter Pristup

Jedan nedostatak oluja podruma je da oni obično smo smješteni izvan kući. Dakle , korisnici moraju ostaviti dovoljno vremena da se u podrumu prije nego štooluja stigne kako bi se izbjegle ozljede . Podrumima nude prednost uvijek dostupne iz unutrašnjosti kuće . Međutim ,NWS upozorava kuće ostati jasno od podrumskih prozora i vrata , jer oni su osjetljivi na razbijanje ako lete krhotine razbija u njih .
Strukturna oštećenja
< p > Podrumima su ranjive na urušavanja u olujama koje su u stanju izazvati strukturna oštećenja . NWS poziva ljudi koji su se sklonili u podrume sjediti ispod stubišta ili teški komad namještaja . Ti predmeti mogu vas zaštititi ako predmeti iz sobi iznad podruma padne kroz strop . U svakom slučaju , izbjegavajte zauzimaju površinu od podruma, prizemlja koji ima teške predmete na katu iznad njega . Na primjer , netko tko ima klavir u sobi iznad podruma treba uzeti utočište pred kraj podrumu koji je nasuprot klaviru .

Hitne pribor

Spremanje uzbunu pomagala u oluji podruma može biti problematično , jer podrumi su obično na otvorenom , gdje vlaga može oštetiti neke potrepštine . Pohrana potrošnog materijala u plastične posude može vam pomoći zadržati ih suha , ali glodavci mogu upasti hitne zalihe hrane , ako oni nisu u kontejnerima dovoljno jake da bi ih van. Druga mogućnost je da bi neke hitne potrepštine Pakirano u posudama unutar svog doma da se možete nositi s podrumom , kada znateteška oluja dolazi .


od:http://vrt.98905.com/home-safety/general-home-safety/1016015952.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.