Uklanjanje željeza nakupilo u bakru vode linije

Jedan od najvažnijih dijelova održavanju kvalitete i sigurnosti svog doma opskrbe vodom je pratiti vode na prisutnost visoke razine metala , poput mangana i željeza . Ovi metali obično ne predstavljaju rizik za zdravlje da svatko tko koristi vodu , ali oni mogu nagristi vodovodne cijevi - da li koristiti bakar ili bilo koju drugu vrstu cijevi . Ukoliko vam otkriti željeza nakupljanje u linije vode u vašem domu , možete se pozabaviti pitanjem s nekoliko jednostavnih koraka . Željezo i vodovodne cijevi

Kao što je navedeno , željezo graditi unutar cijevi obično ne predstavlja rizik za zdravlje svojoj obitelji . No,nakupljanje željeza depozita u vašem vodovod može sigurno biti problematično . Željezo depoziti može stisnuti protok vode u cijevima , prisiljavajući svoj ​​vodovodni sustav za raditi ( dakle , manje učinkovito ) da se presele istu količinu vode . Željezo naslaga također može uzrokovati kvarove i slabiji učinak od sustava za pročišćavanje vode , kao što su omekšivači vode . Troškovi održavanja mogu spiralni izvan kontrole , kada željeza naslaga zahtijevaju popravak ili zamjenu dijelova sustava za pročišćavanje .
Kemijski tretmani

Nekoliko kemikalije mogu biti dodan u vašu vodnog sustava reagirati sa i otopiti željeza depozita u svoje cijevi . Polifosfati se obično koriste u tu svrhu , ali postoje i mnoge druge kemikalije koje se mogu koristiti u istu svrhu . Potražite među kemijskim tretmanima obilježen za korištenje za liječenje željeza u vodovodnim sustavima i primijeniti ih u svoj sustav vode , prema uputama proizvođača .

Druge metode

Ukoliko kemijskih dodataka ne razbiti željeznih ležišta u vašem vodovod , nekoliko drugih metoda može biti dostupni kao dobro . Isključuje vodu u vaš dom i uklanjanje cijevi može pružiti priliku da se izbušiti depozita iz pipe , ali ova metoda može biti opasno i obično treba obavljati samostručne osobe. Zamjena cijevi s drugim materijalom Često se preporučuje , ali bakar se smatramaterijal vodovod najotpornije na metalnu nakupljanja . Dakle , ako već imaju željezne naslage na vašem bakra vodovod , razina željeza u vašem vode su vjerojatno toliko visoka da bi zamjena cijevi uzaludno , u najboljem slučaju .
Prevencija

najvažniji dio uklanjanje željeznih ležišta iz cjevovoda - pogotovo ako razina željeza su toliko visoki da željezo gradi na bakrenih cijevi - je poduzeti korake kako bi se spriječilo nakupljanje željeza u vašem vodovod u budućnosti . Nekoliko vrsta sustava za pročišćavanje voda može se koristiti za uklanjanje topiva željeza iz zalihe vode , uključujući i kloriranje ( oksidacijom) , greensand ( adsorptivna /oksidativnog ) filtracije i ionske izmjene liječenja . Izbor koji tip liječenja sustava za korištenje treba temeljiti na razine željeza u vodi i na vašem raspoloživih sredstava. To je pametno instalirati barem jednu od tih sustava za pročišćavanje kako bi se spriječilo skupe i frustrirajuće problema željeza nakupilo u budućnosti .

Razlika između horizontalne i vertikalne Planina protupožarnih zaklopki

Kod instalacije grijanja , ventilacije i klima sustava (HVAC) , dodajućipožara amortizer može bitirazlika između života i smrti . Protupožarne zaklopke su dio HVAC je požar sustava za separaciju i spriječiti požare unutar kanala posla kući je širenje

Více >