Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Safety >> General Početna Sigurnost >> Content

Amonijak miris iz hladnjaku

niz spojeva ili su korišteni kao tvari. Jedan rashladnog da široko ostaje u širokom je amonijak . Iako ima neke atraktivne svojstva kao rashladno sredstvo , amonijak također mogu postati opasni ako curi i mogu akumulirati . Opor miris amonijaka oko hladnjaka obično pokazuje curenje ili drugi kvar . Koristi

rashladnog Amonijak je neuobičajeno u kućanske hladnjake , većina od kojih se trenutno koriste hidrofluorugljik rashladna ; neki stariji modeli oslanjaju na klorofluorugljika . Hladnjak jedinice za rvs mogu koristiti amonijak , a amonijak rashladni je uobičajeno u velikim industrijskim aplikacijama . Amonijak je pronađen kao plin na sobnoj temperaturi , pa ako curi , to će se brzo proširi na okolinu .
Problem

Ako otkrijete drugi izvor za amonijaka miris ,miris amonijaka oko vaš hladnjak obično ukazuje da je neispravan . Cijev u jedinici za hlađenje na hladnjaku može postati oksidira s vremenom i postupno pogoršavati , eventualno stvaranje pukotina . Ovisno o tome gdje se nalazicurenja , žuta Ostatak gomilaju oko cijevi na stražnjoj strani hladnjaka je još jedan rječit znak . U slučaju ove vrste kvara , možda ćete morati zamijeniti rashladnu jedinicu .

Rješenja

Ako osjetite miris amonijaka pokraj hladnjaka , važno je se nositi s tim problemom i napraviti potrebne popravke što je prije moguće , jer je vaš hladnjak nije ni prestao raditi ili će to učiniti vrlo brzo . Curenje amonijaka ubrzava koroziju i može izazvati povećanu oštećenja uređaja za hlađenje . To također može napasti dijelove unutar hladnjaka ili uključiteplastična žuta . Savjetujte se s uslugom aparata popravak u vašem području i usporediti ono što oni naplatiti s cijenom nove jedinice kako bi se utvrdilo najbolju opciju . Screenshot Screenshot Screenshot opasnosti Screenshot Screenshot

amonijaka moguće opasnosti su još jedan razlog zašto bi trebali popraviti moguće curenje bez odgađanja . Amonijak može uzrokovati teške kemijske opekotine na očima, koži i grla . Na vrlo visokoj razini , što je potencijalno smrtonosna . Prag miris obično u rasponu od 5 do 50 dijelova na milijun ; koncentracije od 300 ppm ili iznad predstavljati ozbiljnu opasnost za život i zdravlje . Ove vrste rizika su obično više od brige za industriju , gdje rashladni može uključivati ​​mnogo veće količine amonijaka . Čak i manje jedinice koje su pokvareni , međutim , potencijalno mogu postati opasni . U listopadu 2010 , na primjer ,škola u britanskom gradu Colchester je evakuiran nakon što je dvije radnice svladalo plina iz curi hladnjak .


od:http://vrt.98905.com/home-safety/general-home-safety/1016081183.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.