Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Safety >> General Početna Sigurnost >> Content

Polarizirana vs nepolarizirani naponske žice

Iako možda nećete biti upoznati s uvjetima " polarizirane " i " nepolarizirani " vezi naponske žice , vjerojatno ste naišli na ove uređaje . Takvi su strujni kablovi daju dodatni sloj sigurnosti u odnosu na nepolarizirani naponske žice. Razumijevanje razlike između tih kablova i koristi od svake može vam pomoći da se sigurnije kad koristite električne uređaje . Naponske žice

priključak na polariziranog kabel za napajanje ima zubaca od dvije različite veličine , za razliku od nepolarizirani kabel , koji je priključen s dva kraka iste veličine . To znači da jepolarizirano čep može samo ići u polariziranoj utičnicu u jednom smjeru . Nepolarizirani čepovi se uključite u utičnicu u bilo kojem smjeru . Postoji itreći tip kabela za napajanje :tri metalna ili utikača. Ovi čepovi su i polarizirane čepovi , ali oni uključuju trećeg kontakta koji povezuje kabel za napajanje na kućne električne tlo .
Svrha

polarizirane čep osigurava daelektrična uređaj ispravno spaja na kućnom pozitivnih i neutralnih električnih žica . To omogućuje električni proizvođači uređaja za dizajn proizvoda kako bi se smanjila opasnost od strujnog udara . Na primjer ,dio s navojem standardne utičnice svjetlo povezuje žarulju u neutralnom električne žice . Ako koristite nepolarizirani kabel za napajanje , to bi bilo moguće da se spojite na svjetiljku i povežite s navojem dio utičnice , što se lako može dirati , do pozitivnog žice . To bi stvorilo mogućnost strujnog udara svaki put kada promijenio žarulju .
Polarized Prodajna

polarizirani kabela za napajanje ispravno raditi , morate uključite ga u ispravno žičnu polariziranog utičnicu . Ako se nepravilno spojen ,izlaz je nije sigurno . Ako imate bilo kakve dvojbe oko svog doma žica , kupiti jeftin tester kako bi se utvrdilo je li žica je ispravan . Dom inspektor ili električar može testirati poslovnice za pravilan rad . U nekim starijim kućama , poslovnice može nepolarizirani . U ovom slučaju , imajukvalificirani električar zamijeni poslovnice s polariziranim poslovnice .
Siguran Koristite

Iako je ponekad moguće prisiliti polarizirane utikač u utičnicu ili nepolarizirani produžni kabel , to jenesigurno praksa . Prisiljavanja polarizirane utikač u utičnicu nepolarizirani ili produžni kabel ili mijenjanja čep kako bi se uklopiti u nepolarizirani utičnicu mogao stvoriti opasnosti od strujnog udara . Prisiljavanje čep također može uzrokovati oštećenje priključka ili utičnice . Kada koristite produžni kabel , koristite samo polarizirani kabel s polariziranim produžni kabel .


od:http://vrt.98905.com/home-safety/general-home-safety/1016081229.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.