Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Safety >> General Početna Sigurnost >> Content

Presavijeni Čelik Versus ugljični čelik

Prilikom odabira mač , obično ćete imati mogućnost odabira između oštrica izrađena od čelika ili presavijeni jedan izrađen od ugljičnog čelika . Ovi termini se odnose na postupak kojimse čelik proizveden ; presavijeni čelika obično se proizvodi kovača i ugljičnog čelika proizveden industrijski . Folding Steel proces

Folding čelika jetehnika koju koriste kovača za uklanjanje nečistoća iz metala i time ojačati ga . Tipično sirovo željezo, posebno u dane antike , biti preplavljen zagađivača kao što su pijesak ili blato . NakonIron je rastopila ,metal bi se snažno tuklo po kovački čekić na nakovanj i " presavijeni " kako bi otjerao nečistoće .
Carbon Steel Proces

Carbon čelik je proizveden od strane kemijski smanjenjem željezne rude kroz izloženost visoke topline . Ugljični čelik je u produkciji stavljanje željeza u peći na osnovi kisika , gdje se pretvaraju u čeliku . Prednost ugljičnog čelika je da su svojstva metala su uniformu ičelik se može proizvesti u količini.

Folding čelik Oštrice

vlati presavijeni čelika proizveden otapanje željeznog , da za oblikovanje na željenu duljinu i oblika , te pročišćavanjem metala kroz proces za savijanje . Nož je potom završio ručno oštrenje rubove , obično s brušenje kamena , te uređenje mač po želji . Mač presavijeni čelika najčešće se mogu prepoznati po izgledu slojeva na strani mača ; ovisno o umješnost kovača , ti slojevi su teže identificirati na kvalitetnijih mačevima .
Carbon Steel Oštrice

većina suvremenih komercijalno proizvedenih mačevima , osobito reprodukcijama europskih i japanskih mačeva , proizvedeni su od stočarstva ugljičnog čelika . Lopatice su izrezani iz čelika za glodanje , mase u noža , zatim se tretira toplinom . Ugljičnog čelika oštrice mogu biti identificirani pomoću jedinstvenog kraja metala ; za razliku od presavijeni čelika , nema slojevita učinak na izgled oštrice .


od:http://vrt.98905.com/home-safety/general-home-safety/1016081578.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.