Što componets se koriste u alarmnih sustava ?

Alarmni sustavi zaštititi domove i posao od uljeza . Iako ne postoji sustav će spriječiti zločin iz pojavio ,alarmni sustav pruža obavijest da vlasnik kuće ( i zaštitarske tvrtke , ako se pratialarm ) , tako da je to prikladno radnja može poduzeti ( kao što su zovete policiju ) . Kao što mu ime govori ,alarmni sustav se sastoji od nekoliko dijelova koji rade zajedno kako bi osigurali dom ili poslovni . Master Control Panel

majstor Kontrolna ploča jemozak alarmnog sustava . Evo , tehničar programi alarmni sustav svaki alarm senzora i kod koji će se koristiti u sustavu . Kadsenzor aktivira ,glavna nadzorna ploča tumači to signal i prenosi na mjernoj postaji i /ili zvuk alarma . Obično ,glavna nadzorna ploča nalazi se u ormaru ili puzati prostora .
Tipkovnica

tipkovnica je moždanajvidljiviji dio alarmnog sustava . To se obično nalazi na zidu u blizini glavnog ulaza ili u glavnoj spavaćoj sobi . Tipkovnica obično ima 10 brojčanih tipaka i više gumbi "funkcija " . Evo , vlasnik tipke u alarmnim koda za ruku i razoružati sustav . Funkcijske tipke su opcije kao što su " panika" ( koji automatski upozorava policiju ili medicinsko osoblje hitne biti poslana na prostorima ) i " Ostani " (postavka koja obično oružja vanjska vrata , ali ostavlja detektore kretanja neaktivnih ljudi , jer su " borave " na licu mjesta ali želemjesto osigurano ) .
vrata i prozor senzori

vrata i prozora senzori aktiviraju kad god je otvorilavrata ili prozor . Tipično ,sustav koristi prekidač i magnet instaliran paralelno jedni druge na dovratnik ili prozorsko okno . Kad je otvorilavrata ili prozor ,prekidač priznaje damagnet više nije na mjestu i šalje signal na glavnoj kontrolnoj ploči na zvuk alarma . To su obično instalirani na sva vanjska vrata i prozora na prvom katu .

Senzora pokreta

Senzori pokreta su pokrenuti svaki put kad pokret javlja u određenom području . Oni su obično instalirani u gornjem kutu sobe , a usmjerene su na ulaznim točkama (kao što su na dnu ili vrhu stubišta ) . Kad god pokreta javlja u rasponu senzora ,signal se šalje na glavnoj kontrolnoj ploči na zvuk alarma .

Sigurnost sustava upravljanja Upute

Dok višestruke sigurnosne tvrtke prodaju sigurnosnih sustava na tržištu , većina od tih sustava raditi na sličan način na drugoga . Bez obzira na to koliko je zamršen vaš specifičan sustav , to će obično sastoji se od glavne kontrolne ploče , a možda

Více >