Informacije o pametne kuće

Pametne kuće su na rubu da postane mainstream. Sve više pristupačne i zgodan, pametan dom tehnologija će revolucionirati način na koji živimo . Čitajte otkriti kako pametne kuće raditi , a što su cijene graditi . Saznajte više o aplikacijama i budućih korisnika te tehnologije , kao i neke od nedostataka .
Koje su pametne kuće ?

U Ukratko , pametne kuće povezivanje uređaja i aparata u vašem domu , tako da oni mogu biti kontrolirani na daljinu , pa čak i raditi zajedno . Općenito , pametne kuće tehnologija se koristi za povezivanje rasvjetnih elemenata , sigurnosni sustavi, termostati , kućnih računala i sustava za zabavu .

Očigledan korist pametne kuće tehnologije je pogodnost . Pametne kuće omogućuju vam da odete na termostat , otključavanje vrata i upali svjetla , kao što se pretvoriti u vašem susjedstvu . Pametne kuće također poboljšati svoju sigurnost . Kada ste na godišnjem odmoru , što bi moglo paliti svjetla i off , kao da ste bili kod kuće . Neke pametne kuće obavijestiti svoje vlasnike putem e-maila ili SMS poruke kada se javljaju događaji , kao što su djeca dolaze kući iz škole . Možete čak i streaming videa uživo od dječjih aktivnosti na telefon .
Kako to radi

Današnje pametne kuće komunicirati s kombinacijom žični i bežični tehnologija . Uređaji se međusobno komuniciraju preko električnih instalacija u vašem domu , ili putem radio valova slične Wi-Fi i mobitela komunikaciju . Neki sustavi koriste jedan ili drugi način ( žično ili bežično ) , ali ti sustavi imaju tendenciju da budu manje pouzdan kao i smetnje od drugih uređaja u domu klompe komunikacijske linije . Najnoviji sustavi nude dual - mrežasti kućnu mrežu , što znači da su signali imaju više od jednog načina da dođete do svog odredišta .
Troškovi

Budući da je rođenje 1975 , pametne kuće tehnologija postupno postala više pristupačne , i zato sve češće, kako vrijeme prolazi . Trošak za kućno umrežavanje sustava varira ovisno o stupnju funkcionalnosti želite dobiti . Prema priči MSNBC ,osnovni pametne kuće mreže mogao koštati u 2009 samo $ 8.000. Ovaj sustav će kontrolirati stvari kao što su rasvjeta, brava i svoj ​​termostat . Pametne kuće tehnologija u Bill Gates ' kuće koštati 113 milijuna dolara , ali je znatno opsežniji .

Nedostaci

i pametan domovima šalju informacije preko interneta na stanični zračni valovi omogućuje pametni vlasnici kuće za pristup informacijama o svom domu s bilo kojeg mjesta . To ostavlja doma ranjiv na Hackers , koji se može isključiti alarmni sustavi i dobiti osobne podatke prikupljene od strane kuće .

Pametne kuće može podići privatnost zabrinutost . Video nadzor može bitikoristan resurs , ali stalnim nadzorom često čini stanovnici nelagodno . Opet , ne postojimogućnost da hakeri mogu pristupiti vaše privatne video potoci . Kada se to dogodi , postoji malo kontrole onoga što je učinio s videa .
Budućnost Smart Home tehnologije

znanstvenici i programeri su uzbuđeni po mogućnosti da je pametna tehnologija može donijeti . Zamislite da ste u mogućnosti da biste dobili modni savjet od svog ogledalo , primite SMS poruku sa slikom posjetitelja na ulaznim vratima prije nego što odgovoriti, ili pozadinu koja služi i kao zaslon u kinu . Te ideje, i još mnogo toga , su pojmovi koji su u beta testiranju za pametne domove budućnosti . Jesmo li u korak s Jonesom ili Jetsons ?

Kako to Nanovo je ADEMCO alarm kod

Honeywell ADEMCO alarmni sustavi su sigurnosni alarmi za stambene zgrade . Kadalarmni sustav instaliran ,vlasnik kuće je dobio glavni kôd sustav koji omogućava korisnicima pristup na različite opcije dostupne na alarmni sustav . Možete promijeniti su

Více >