O Glass -razbijanje Senzori

Glass - pauze senzori su dostupni kaododatak na većini alarmnih sustava i nalaze se na prozorima i vratima otkriti lom zbog upada . Funkcija

Glass - pauze senzori su audio diskriminiraju . Drugim riječima, oni su posebno dizajniran za otkrivanje zvuk lomljenja stakla , za razliku od ostalih zvukova koje se nalaze u kući . Ovi detektori ne praviti razliku između različitih vrsta stakla ivrč pao na tvrdu površinu može uzrokovati senzori za putovanje , ako je aktivirana . Kada se otkrije lom stakla ,signal se šalje na glavnu upravljačku ploču iaktivira alarm.

Vrste

Glass - loma detektori dolaze bilo ožičenoj ili bežični . Glavna razlika između dvije vrste jejednostavnost instalacije i slobodu plasman . Uz ožičenoj sustava , potrebno je pokrenuti žice od ploče na prozore kako bi se zaštićenim . Često putapoložaj senzora na staklo može utjecati trčanje žice . Bežični senzori jednostavno prenijeti signal na kontrolnoj ploči kada se aktivira . Mnogi bežični senzori također imaju sposobnost da se smanjili ili postati ovisan trebaoglavna upravljačka ploča postaju neaktivne . Oni mogu biti u mogućnosti da zvuči vlastite neovisne alarma umjesto da se na kontrolnoj ploči .
Veličina

Obično staklo - senzori pauze , koja se montira izravno na staklenu površinu , otprilike suveličine srebrnog dolara . Oni su dizajnirani da bude neprimjetan što je više moguće . Ostali senzori koji su postavljeni u blizini staklenih površina otkriti lom nisu ograničeni na veličinu i može biti tako velika kao špil karata . Veličina će biti određena od strane tvrtke koji se instalira sustav . Na primjer ,senzor od ADT mogu biti potpuno drugačiji od senzora koriste Monitronics .
Razmatranja

Pri razmatranju staklo -break detektori , pogled na ukupnu količinu staklene površine želite zaštititi . Ako imate veliki zid od prozora može biti praktičnije uzeti u obzir senzor koji detektira kroz zvuk i može se centralno smješten . Odabir montirati senzore na svakom prozoru , moglo bi biti prilično skupo . Sigurnosni savjetnik će biti u mogućnosti preporučiti ono što on osjeća će biti od najveće koristi za vas i pružiti najveću moguću zaštitu .

Prednosti

Kao i kod bilo koje vrste sigurnosnog sustava ili zastrašuje , tu će bitikorist od dodatni sloj zaštite od bi-biti uljeza . Lom stakla je glavni način ulaska u dom ili poslovni . Postoji svibanj također biti neki popusti dostupni od osiguravajućih društava za ne samo da ima sigurnosni sustav , ali je posebno imaju zaštitu stakla - break. Ovi popusti se često može pretvoriti u značajne uštede.
Upozorenje

Iako zaštita staklo - break jebitan dio sigurnosnog sustava , ne postanu u potpunosti ovisi o tome za sigurnost . Nastaviti poduzimati korake kao što su obrezivanje grmlje i drveće podalje od prozora , pa čak i stavljanje trnovite ili bodljikav grmlje pokraj prozora . Također treba uzeti u obzir ono što se stavlja ispred prozora ili staklenih vrata koja bi mogla iskušati uljeza .

Mogu li koristiti rubovima sustav bez korištenja

? S ADT kupovine rubovima , sada se zove Broadview , u 2010 , veliki postotak domova koji imaju sigurnosni sustav koji koristite ADT za njihov dom sigurnosnog nadzora . Ovi sustavi su kupili s ugovorom za praćenje usluge i instalirati ADT ili rubovim

Více >