Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Safety >> Početna Sefovi >> Content

Sigurnosni sustavi informacije

Sigurnosni sustavi su narasli sve sofisticiranije tijekom godina , što ih oboje lakše instalirati i teže izbjeći . Osnove većinu sigurnosnih sustava ostaju nepromijenjeni bez obzira na model što kupiti , a može se podijeliti u nekoliko jednostavnih kategorija . By razumijevanje načela na kojima se odvija poslovanje , možete napraviti više informirani izbor o tome koji sustav radi najbolje za vas , kao i znajući kako provalnici mogli pokušati ga ugasiti . Elektroinstalacijske

Većina sigurnosni sustavi se sastoje od pojedinih senzora, koji pokrivaju sva vrata i prozore , detektore kretanja praćenje ključnih područja kao što su dnevni boravak ili dvorištu i središnju kontrolnu postaju omogućujući vam da se uključiti i isključiti sustav . Sve od tih dijelova treba biti spojen na sustav za rad , obično na jedan od dva načina . Hardwired sustavi povezati ih sve s električnim kabelima, prolaze kroz zidove svog doma . Bežični sustavi , s druge strane , oslanjaju na radio signale da ostanu povezani , a često se koriste samostalna baterija umjesto elektroenergetskog sustava na kuće . Osim toga , neki sigurnosni sustavi su potpuno samostalni , koji se sastoji od samo jednoga jedinici koja prati cijelu kuću .

Alarmi

Alarmi dobro rade u sigurnosnim sustavima , jer oni si vrlo lako izazvati . Tipično ,magnetska prekidač u vrata ili prozor je uključen kadaulazima je probijen , bilo slanjem struju na alarm ili ga rezanjem . Točna priroda alarm u velikoj mjeri ovisi o trošku sigurnosnog sustava u cjelini . Najjednostavniji alarmi ispuštaju glasne buke , treba upozoriti ljude u kući ( i /ili susjede ), kao i otjerati provalnika . Napredniji modeli mogu biti povezani s detektori dima i aktivirati alarm u slučaju požara . Najpouzdaniji sigurnosni sustavi upozoriti vlasti , bilo pozivom na 911 i igranje prerecorded poruke ili ostavljajući privatnu zaštitarsku tvrtku znati da je došlo do problema u kući .
Senzori
< br >

Senzori rade zajedno nekoliko specifične konfiguracije , uključujući i topline, svjetla i pokreta . Light - based senzori su običnonajjednostavniji . Oni se sastoje od jednog snopa svijetli kroz ključna područja ( kao što je na ulazu ili stubišta ) i na senzor . Kadasnop je slomljena - rekao netko ulazi preko nje - ona aktivira alarm . Pokret senzori su puno sofisticiraniji ; oni šalju ultrazvučne signale van u određenom području, što odskoči nakon udarnim zidova , namještaja i drugih predmeta . Ako netko ulazi u prostor , signali odbijaju brže nakon udarca njegovo tijelo , koje postavlja alarm . Konačno , infracrveni senzori pazite na ukupnu temperaturu području . Akotoplo tijelo to ulazi ,senzor detektira toplinu potpis i postavlja se alarm .

Vanjskih senzora

Vanjski senzori rade na isti način na unutarnji senzori učiniti . Jedina razlika je u tome što oni moraju pokriti šire područje , a oni su rijetko koriste sirene . Umjesto toga , mnogi vanjski senzori uključite sigurnosne svjetla , a koje osvjetljavaju cijelu površinu i ostaviti provalnika koji nigdje sakriti . Ne samo da pružaju dobru zaštitu, ali to sprječava homeowner iz potrebe da se isključiti sustav ako je potaknuta jelena ili susjedstvu psa .
Kontrolne ploče

kontrolne ploče koordinirati cijeli sustav : aktiviraju alarmsenzor je probijen , pošaljite energiju različitim komponentama ( sa žičanim sustavima ) i nekavlasnik uključite sustav i off . Kontrolne ploče trebaju uravnotežiti praktičnost tajnosti ; stavljajući ih u blizini glavne ulazu (prednja vrata , na primjer, iligaražnih vrata ) omogućujehomeowner aktivirati ga lako . S druge strane , ugledni plasman može upozoriti provalnici na njegovu prisutnost . Stavljajući ga na nenametljiv locale pokraj vrata - u ormaru ili iza ploče - često čini najbolje rješenje

.
od:http://vrt.98905.com/home-safety/home-safes/1016082669.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.