Koji tip detektor dima u nedovršenom Attic

? Detektori dima suosnovne, ali bitan , element u kući sigurnosti . Ovi uređaji su prilično jeftin , ali daju neprocjenjiv uslugu u upozoravanju kući stanare na potencijalne opasnosti . Postoje dvije vrste detektora , a obje će raditi dobro u većini dijelova kuće , uključujući i nedovršeno potkrovlje . Kad je u pitanju opremanje nedovršeni tavan , domaći građevinski propisi će odigrati veliku ulogu u određivanju koji stil je najprikladniji za prostor . Građevinski propisi

građevinski propisi razlikuju od države do države , a to je bitno da ih se konzultirati prije odabira bilo koju vrstu detektor dima za potkrovlje , gotovog ili nedovršeni . Ako su ti propisi nisu pratile , skupe novčane kazne može dovesti . Također je važno imati na umu da su neke države imaju uvjete koji se razlikuju , ovisno o tome je li dom je stariji ili nova gradnja . Jedan primjer kako se pravila može se razlikovati jemjesto detektori dima unutar kuće ; Neke države zahtijevaju detektori dima u svaku sobu u kući , a samo neki od njih tražiti u određenim područjima ili područjima koja su namijenjena za naseljena ; spavaće sobe, dnevne sobe i kuhinje. U ovom slučaju , područja koja su nedovršeni ne mogu biti uključeni . Izgradnja kodovi su dostupni na državnom i pod - države osnovi od nekoliko online izvora ili iz istog ureda koji vrši raspodjelu građevinskih dozvola .

Ionizacijski detektori

Ionizacijski detektori dima iskoristiti ionizacije komora i ionizirajućeg zračenja detektirati prisutnost dima . To je najčešće korištena opcija u kući , jer je vrlo učinkovit i jeftin . Ovi detektori zahtijevaju znatno manju količinu dima kako bi izazvala reakciju , što daje više vremena za reagirati u slučaju požara . Ionizacije detektori rade dobro u prostoru koji je nenaseljen , uključujući i nedovršeno potkrovlje . Ovaj tip će pružiti obilje upozorenja na prvi znak od dima , važan čimbenik kada jeprizor ili miris možda u početku proći nezapaženo . Ovi modeli ističu u područjima pune zapaljivih materijala i da će otkriti vrlo brzo širenje požara brže , osobito onima u kojima je prisutan puno plamen , ali malo dima . Ova osjetljivost na dim znači i veći rizik da budu krenuti po nešto kao jednostavan kao hrana gori na štednjaku .

Optički detektori

Optički detektori dima koristiti svjetlosne zrake za otkrivanje prisutnosti dima . Dim smanjuje količinu svjetlosti koja dolazi u dodir s fotoćelije i aktivirati alarm . Ovaj stil je vrlo učinkovit protiv tinja požara, koji predstavljaju s puno dima , ali s malo plamena u početku . Budući nedovršena tavanima su više vjerojatno da će sadržavati zapaljive materijale , a ne oni koji imaju tendenciju da tinjaju , kao što su tkanine i druge guste materijala ,fotoelektrični stil obično nijenajučinkovitiji izbor.

Preferences

oba ionizacije i optički detektori su učinkoviti u otkrivanju dim i , u konačnici ,prisutnost vatre , i oba su certificirani od strane UL, nezavisni laboratorij koji testira proizvode za sigurnost potrošača . Iako su dva stila imaju atribute koji su idealni za nedovršenom potkrovlju ,metoda ionizacije će brže reagiraju na manje dima , ključni čimbenik u dobivanju stanovnike na sigurno . Osim toga , ionizacije detektori su jeftiniji, ali ih treba redovito mijenjanje baterija , nije potrebno za svjetlosne modela . Ionizacije detektori će se oglasiti kaobaterije počet će umrijeti , što ukazuje na potrebu za zamjenu . Dobro pravilo , bez obzira koji stil je izabran , je instalirati barem jedan alarm na svakom katu , uključujući i nedovršeno potkrovlje , kako bi pokrili sve baze . Za dodatnu sigurnost , uvesti jednu izvan svake spavaće sobe ako su vrata zatvorena noću .

Glavne prednosti Instalacija dim alarmi

Temeljna svrha iza protupožarni alarm je obavijestiti ljude kada dim prisutan u zgradi , što ukazuje na vatru . Protupožarni alarm poslužiti kao rani sustav detekcije , jer oni često mogu otkriti dim u kući brže nego što ljudi mogu. Postoje brojne pr

Více >