Home & Garden >> Dom i vrt >> Home Safety >> Detektor dima >> Content

Kako Žičani Smoke detektori rade ?

Detektori dima su bitne za sigurnost doma jer su otkriti tragove dima koji proizlaze iz vatre i stanovnici dojave emisijom glasan zvuk . Detektori dima se na baterije ili Ugrađeno . Jedina razlika između njih je štoožičenoj detektora spojen na zgrade napajanje . I dalje koriste baterije i ožičenoj detektor dima funkcioniraisto kao i drugih detektora dima . Napajanje

baterija jevažno backup akonapajanje zgrade uspije . Korist od priključenog napajanja je dabaterija ne mora se mijenjati tako često . Napajanje priključen na detektor znači dadetektor ima stalnu opskrbu snaga , u biti nikad ne ponestaje .
Optički dimni alarm

Neki Hardwired detektori dima raditi s optički senzori tom smislu dim kroz lasera . Laserske zrake iz detektor dima i , ako je blokiran dima , to će podići uzbunu , koja se može usporediti s hodanje u supermarketu , gdje se otvaraautomatska vrata kadaosoba dobiva dovoljno blizu da blokiraju zrake . Sličan proces se događa s dimom u photoelectric protupožarni alarm . Ove vrste detektora , međutim , ne zvuči upozorenje dopuno dima je prisutan . Više dim znači veću vatru , tako da to nijenajkorisnije detektor dima .
Lonizacija Positive Alarm

Ostali Hardwired detektori dima su dostupni da koriste radioaktivni materijal , kao što je Americij - 241 , za detekciju dima . Ionizacije detektori dima su mnogo osjetljiviji , otkrivanje znatno manje količine dima od svojih optičkih kolegama te su također mnogo jeftiniji za proizvodnju . Unutar detektora ,radioaktivni materijal stvara alfa čestice koje ionizirati zrak, a prenose električnu struju . Kad ni u tragovima količine dima ući detektor , to narušava ovu električnu struju i pokreće alarm .
Održavanje protupožarni alarm

detektori treba održavati pravilno kako bi se osiguralo da oni funkcioniraju dobro i učinkovito . Hardwired detektori potrebno periodično brisanje prašine , tako da uzimanje poklopac off i raspoznavanje s komprimiranim zrakom je bitno . Baterije potrebna zamjena oko svake godine , čak i akodetektor ožičenoj .


od:http://vrt.98905.com/home-safety/smoke-detectors/1016016488.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.