Odlaganje ionizacije dima

detektori dima svi služe istoj funkciji , što je za otkrivanje dima koji označava vatru što brže i moguće i postaviti alarm . Detektori vam dragocjeno vrijeme da pobjegne požar . Detektori dima koriste različite metode za obavljanje svoje funkcije , a jedna vrsta koristi radioaktivni materijal za otkrivanje dima u sensing komori . Definicija

ionizacije detektor dima jejedinica koja sadrži malu količinu radioaktivnog materijala kako bi se to osjetiti prisutnost dima . Čestice dima prekinuli napunjenu struje unutar detektora i postavite alarm . Možete prepoznati ionizatorsku dima po svojoj etiketi , koja će imati žutu i crnu međunarodni simbol zračenja ili upozorenje tiskan na to , prema US Fire uprave . Detektor je radioaktivni sadržaj su sigurni za uporabu u kućanstvu , ali moraju se propisno zbrinuti .

Propisi

Savezna vlada ne nameće propise o odlaganju detektora ionizacije dima , jer detektori ne sadrže dovoljno radioaktivnog materijala da se štetni u potok komunalnog otpada ,US Fire uprava savjetuje . Neke države i lokalne vladine entiteta mjesto ograničenja o tome kako oni moraju biti odbačene , međutim . Ti propisi općenito uključuju recikliranje jedinice , nego jednostavno ih baca u smeće .
Postupak

obratite se svom državne ili lokalne vladine urede kako bi saznali hoće li mora raspolagati ionizacije detektora dima na poseban način . Vaše stanje ili općina može imati određeno mjesto ili zbirka razdoblje za stare detektori dima koji sadrže radioaktivni materijal . Ako nema važeći zakoni , možete baciti jedinicu u svoje redovne smeća nakon što izvadite bateriju , ili ste svibanj odlučiti da ga poštom natrag u izvorni proizvođač . Odložite baterije zasebno putem odgovarajuće recikliranje problema ,Agencija za zaštitu okoliša savjetuje .
Vremenski okvir

Ionizacijski detektori dima obično imaju životni vijek od osam do 10 godina , , tako da ne morate brinuti o zbrinjavanju njih vrlo često . Nemojte ih držati duže od 10 godina , čak i ako oni i dalje se čini da se radi kako treba , jer oni mogu biti u kvaru bez vašeg znanja i ne bi vas upozoriti na vatru . Upišite datum kupnje novih detektora dima unutar uređaja , ako to već nije unaprijed tiskane na alarm ,američki Fire uprava savjetuje , tako da ćete znati kada je potrebno zamijeniti.
Alternativa

Optički detektori dima sualternativa za ljude koji ne žele koristiti jedinice koje sadrže radijaciju . Optički modeli koriste svjetlosnu zraku koja je razbijen čestica dima da se aktiviraju alarm . Obje vrste detektora su učinkovite , ali ionizacije jedinice otkriti plamen vatre brže , dok optički modeli reagiraju brže na tinja u paklu .

Kako reciklirati Prva obavijest detektor dima

First Alert jeproizvođač ne samo detektori dima , ali i ugljični monoksid alarmi, aparati za gašenje požara , prijenosne sefovima i sigurnosnim uređajima za dom ili poslovni . Tvrtke detektori dima su dostupni iz različitih hardvera , home poboljšanj

Více >