Važnost dima

Sigurnost od požara organizacije smatraju detektori dima i protupožarni alarm da senajvažniji uređaj u prevenciji smrti i ozljeda od požara . Mnoge od tih organizacija sponzor povremene kampanje podsjetiti ljude da se testirati svoje sustave i zamijeniti baterije u svojim detektori dima . Povijest

detektori dima su izmislili u 1969 BRK elektroniku . Njihov " Prvo Alert " baterija ili AC pogonjeni sustavi sastao s uspjehom od početka . Države počele da donosi zakone koji zahtijevaju detektori dima u javnim zgradama kao statističke podatke o učinkovitosti detektori dima postao dostupan .

Značaj statistike

Vlada nam govori da su požari peti najčešći uzrok smrti nenamjernog u SAD-u SAD-u ima četvrtu najveću stopu od smrti od požara u 25 razvijenih zemalja koje prijavljuju takve likove .

većina kuća požari pojavljuju noću . Najčešći uzroci su vezane uz pušenje cigareta ili cigara , i obično počinju u tinja posteljinu ili namještaj u stambenim prostorima . Nenadzirane izvori kuhinja su drugi glavni uzrok . Svako izvješće požara uključuje informacije o tome hoće li detektori dima su bile prisutne i da li su bili u radnom stanju .

Detektori dima lako pokreću dima iz bilo kojeg izvora . Detektor dima treba biti na svakom katu i visoko rizičnim područjima kao što su kuhinja ili soba gdje se nalazikamin i uređaja za loženje .
Funkcija

detektori dima rad ionizacije ili optičkih sredstava , a mnogi koriste obje metode . Čestosenzor topline je također uključena .

Lonizacija radi naplaćujući dva tanjura između kojih ionizirane čestice prolaze . Kad dim prolazi između ploča se prekine dotok pozitivno i negativno nabijenih atoma i postavlja se alarm .

Optički detektori se pokreću kada dim prolazi između svjetlosnog snopa i fotoelektričnom ćeliji . U jednom tipu ,dim prekida zraku ; u drugu vrstu ,zrake se raspršili po dimu i svjetlost pogodi okidač stanicu .
Značajke

napaja baterija, detektori dima koristiti 9 volti ili litijske baterije . Detektori mogu također biti spojeni na 120V žice . Najveći dio stambenih detektori upozoravaju s glasnim zvučnim signalima . To su od pomoći ljudima koji su osobe s oštećenim sluhom . Za osobe oštećena sluha , postoje jednostavne detektori dima koji imaju strobe svjetla . Ostale vrste može biti spojen na sustav koji se povezuju na krevet drmaju , koji nude osiguranje za vrijeme spavanja sati . Radne životinje ili kućni ljubimci mogu biti osposobljeni da upozori ljude u kući na bilo koju vrstu alarma .

Razmatranja

detektori dima su samopočetak požara sigurnosti strategije . Važno je da se vatra izlazi za bijeg planiran i vježbati plan .

Prednosti

detektori dima lakše i sigurnije za vatrogasce da odrade svoj posao , pomažući ljudima dobiti na sigurnosti , čak i prije dolaska vatrogasaca .

detektori dima spasiti živote .

Zašto alarmi Beep

? Alarmi suvrlo važan dio sigurnosti u domovima , javnim zgradama i drugim tvrtkama danas . Iako nisu u potpunosti učinkovit u svakoj situaciji , požarni alarmi drastično poboljšana požara stope preživljavanja . Kad požarni alarmi zvučni signal, čest

Více >