Kako biste dobili osloboditi od plijesni na kauču prevlaku

Sofe su vrlo mekana i porozna . Kao rezultat , mogu se brzo i lako apsorbiraju vlagu , a višak vlage može dovesti do rasta plijesni . Određene kauč tkanine , kao što su pamuk i kože , čak sadrže prirodnu hranu za spore plijesni , a oni koji ne sadrže plijesan - friendly hranjive tvari i dalje mogu podržati rast plijesni zbog spore hrane na prljavštinu , kose i odbačene hrane. Ako primijetite plijesan raste na jednom ili više kauča jastucima , poduzeti mjere kako bi se riješiti odjednom . To je ono što vam je potrebno
kosu
prijenosni grijač
usisavača Srpski Borax
Spužva
Prikazati više uputa Screenshot
1

Pomaknite kauč odmah jastuk na otvorenom . Plijesan voli širiti , tako da morate izolirati zahvaćeno jastuk od ostatka kauča . Ako je moguće , postavite jastuk na suncu dok se ne osuši . Ako sunce isušuje nije opcija , osušite jastuk s prijenosnim grijač ili sušilom za kosu .
2

Ispitati ostatak kauč za znakove plijesni . Od plijesni širi lako , morate osigurati da nema druge dijelove kauča su pogođeni . Ako ste pronašli rast plijesni na ostalim jastucima ili na samom kauč , premjestiti zahvaćene dijelove van da se suši , te ih očistiti na isti način na koji ste očistili izvorni jastuk .
3

Vacuum jastuka ( zajedno sa svim ostalim pogođenim područjima ) s nastavkom vakuum crijeva . To će privući spore iz jastuka i pomoći da se spriječi ponovni rast suhe plijesni . Isprati filter u vašem usisivač otvorenom prije ponovne upotrebe .
4

Ulijte 1/2 šalice boraksa , ponekad se prodaje kao borne kiseline , više od 2 šalice tople vode . Morate koristiti toplu vodu za aktiviranje kristala . Borna kiselina je prirodni pesticid prodan u Dom i vrt trgovinama koje je osobito korisno za ubojstvo kalup i plijesni na presvlakama .
5

Pročistite borax rješenje nad jastukom s mekanom spužvom . Pričekajte najmanje sat vremena, kako bi se omogućiloborax raditi svoj posao , a onda ribati jastuk opet s vlažnom spužvom za ispiranje boraks daleko.
6

Osušite jastuk u potpunosti prije nego ga vraćaju u svoju kući. Koristite suncu najbolje rezultate , ili koristiti jedan od navedenih načina grijanja . Ako plijesni vraća , odložite na jastuk . Ponavljanje može značiti da su spore postoji previše duboko unutar materijala da se pravilno uklonjen .

Njega microsuede tkanina za tapeciranje

microsuede ječovjek napravio tkanina koja je izrađena od 100 posto poliestera . Budući da je mekana kao antilop , kućni ljubimci , lako se čisti i održava i mnogo jeftiniji od drugih materijala , često jetop izbor za tapeciranog namještaja . Kao i ko

Více >