# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Namještaj Njega >>

Što trebam staviti na moj kauč na Steam Clean To

? Kauču vjerojatno je vidio svoj ​​dio filma noć kokice i prolije sokove . Izlijevanje Spot za čišćenje i usisavanje tjedno može produžiti život kauču , ali prije ili kasnije , to treba dobro čišćenje . Iznajmljuje ili kuće parni čistač može sigurno i temeljito očistiti kauč ako slijedite nekoliko jednostavnih smjernica i koristiti proizvođač preporučuje proizvode za čišćenje . Tip stroja

Što koristite u paru očistiti kauč ovisi o vrsti stroja koji koristite. Većina kuće i najam para za čišćenje dolaze s proizvodima koje preporuča proizvođač . Koristite proizvod posebno formuliranu za čišćenje presvlake nego tepih i slijedite upute proizvođača pažljivo . Ako imate pravi parni čistač koji ima komoru tople vode koji stvara paru , koristiti samo vodu . Voda dovoljno topla ukloniti nečistoće i čađ i ubiti bakterije bez dodatnih čistača .
Fabric naljepnice

Potražite tkanina naljepnice ispod jastuka kako usmjeravaju na odgovarajući čišćenje proizvoda . " W " na etiketa ukazuje da se za čišćenje na bazi vode i blagim deterdžentima su sigurne za tkanine . Većina komercijalnih presvlake za čišćenje spada u tu kategoriju . " S " ukazuje na to da morate koristiti čistač otapala na ovim presvlakama . Nemojte koristitiotapala u parni čistač , ali uočiti čiste presvlake umjesto. Koristite štedljivo u dobro ventiliranom sobi , ili zaposlitiprofesionalna . " X " znači da se tkanina ne može pare čistiti . Vakuum ili četkom s kauča da ga očistiti , ili zaposliti profesionalca .

Vrste tkanina

Akokauč nedostaje naljepnice za njegu , razmislite o vrsti tkanine kada određivanja kako da pare očistiti svoj ​​kauč . Plain- tkati posteljinu , pamuk , hrpa tkanine i najlon obično dobro reagiraju na paru za čišćenje s blagim šamponom presvlake . Zaposliti profesionalnog za čišćenje svile, vune ili jacquards kauča .

Preporuke

Uvijek testirati sve proizvode parno čišćenje u nekom neupadljivom mjestu . Dva najčešća problema ćete naići su boje koje krvare i tkanine koje skupljaju . Toplina koju stvara istinske pare čišćenje može smanjiti tkanine tako koristiti ove strojeve pažljivo . Kada su u nedoumici , konzultirajteprofesionalni .

Možete li operite kauč jastuci u mašine za pranje rublja

? Imajući kauč čist i izgleda dobro može biti teško , pogotovo ako imate kućne ljubimce , djecu ili nespretnih goste . Najbolji način djelovanja je pokušati spriječitinajgore od izlijevanja i mrlje , kao što su trening psa da ostane s kauča i da dje

Více >