# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Namještaj Njega >>

Savjet da zaštitite Drvene Counters Od vode šteta

Drveni countertops može biti estetski ugodan u kući i česti su u kuhinjama . Jedan od problema u vezi drva je da je osjetljiv na vodu , koja se obično nalazi u kuhinji . Drveni countertops zahtijevaju nekakvu zaštitu kako bi se spriječilo izlijevanje vode i sokova od štetnih materijala . Srećom za kuće , to može biti učinjeno brzo i jednostavno na više načina . Akril plastike

Jedan brz način kako bi zaštitili countertops od vlage je po njima pokrivaju akrilnom plastike ili pleksiglasa , jasan , izdržljivog materijala koji se mogu kupiti i izrezati da stane na hardvera dućan . List se potom može legao preko pulta . Akril plastike je vodootporan i može zaštititi brojač od izlijevanja vode i mrlja . Izmjerite countertop prije dobiti rez list , tako da se uklapa udobno .
Prevencija

držite krpu ili rolu papirnatih ručnika u blizini za hitnu čišćenje bilo vode koji odlazi . Daleka može biti stavljen pod pića posudama na pultu spriječiti kondenzaciju iz zgrade . Drvo se obično ne oštećen vodom odmah pa akoje voda pokupila ubrzo nakon izlijevanja , ne bi trebalo biti štete . Nikada nemojte dopustiti da tekućina sjediti na drvenom pultu za bilo koju duljinu vremena , jer to može riješiti u drvo i sama doći do mrlja ili savijanje .
Liječenje

Postoje razne drvo tretmani , kao što je lak ili mineralno ulje, koje se može koristiti za oblaganje drvene brojila kako bi se začepile i tako da se voda ne može utjecati na drvo . Nakon što jedrvo zapečaćena , bilo prolivene tekućine počiva na vrhu brtvila i ne biti u mogućnosti da se kroz šume ispod . Za obradu drveta ne traje zauvijek i obično treba ponoviti jednom godišnje . Ako postoji oštećenje na drva prije liječenja , koristite Sander nositi daleko štetu , a zatim stavite sloj preko vrha .

Kako ukloniti dim cigareta miris od drva

Akopušač je u svom domu , još uvijek miriše učinke dugo nakon što su njegovi cigarete otišao . Dim cigareta prianja uz svaku površinu dolazi u kontakt. Ako je to površina drva , jednostavno ga se briše s nekim namještaja za nokte može biti neučinkovi

Více >