# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Namještaj Njega >>

Presvlake za čišćenje rješenja

Bilo da se odlučite da se vaše presvlake čisti profesionalno ili to učiniti sami , važno je znati opcije dostupne za vas . Presvlake za čišćenje pada u dvije glavne kategorije: sušiti i mokrim čisti . Unutar ove dvije sfere postoji nekoliko rješenja za čuvanje vaš namještaj u potrazi svoje apsolutno najbolje . Utvrđivanje otopinu za čišćenje

Odlučivanje koje sredstvo za čišćenje upotrijebite kada čišćenje presvlake jenajvažniji korak . Neki presvlake možete čistiti vodu , a drugi bi trebao biti samo suho očistiti s naftnim bazi tekućine za čišćenje . Drugi, pak, treba čistiti samo usisavanje , iako je to rijetkost . Da bi se utvrdilo koja čišćenje metoda je najbolje za vaše tkanine , posavjetujte naljepnicu potrošača njegu uglavnom nalaze pod prijenosnih jastucima na tijelu namještaja . Ako ništa nije pronađeno , posavjetujte se sa svojim papire od kupnje ili kontaktirajte proizvođača
kod će biti prisutan na naljepnici koja objašnjava kakonamještaj treba čistiti : . " W " značitkanina vlaži - čistiti vodom - temelji kemije ; " S " znači da je samo kemijsko čišćenje otapala treba upotrijebiti ; " S /W " znači da je bilo suho čišćenje ili mokro čišćenje je prihvatljivo ; " X " značitkanina treba usisati samo .
Vakuum Održavanje

najbolje sredstvo za čišćenje za vaše presvlake je redovito usisavanja . Prašina i prljavština ostavila na vaš namještaj ne samo da izgleda ružno , ali svaki put kad je sjeo na dan ili čak i dotaknu rukom , to trlja presvlaka vlakna . Neviđena golim okom , prašine i prljavštine imaju grube rubove koji će suzu i rezati presvlake vlakna . Tijekom vremena, te mikroskopske ogrebotine će se pojaviti kao istrošeni ili oštećeni presvlake .
Čišćenja parom

Iako pogrešno zove , pare čišćenje jepopularan način čišćenja presvlake . Para izvlači , točnije zoveizvlači tople vode , koristi se za čišćenje tepiha je opremljen s ručnim štapić koji omogućava čišćenje rješenje da se raspršuje na tkaninu prije nego što se usisati daleko sekundi kasnije .
Parna čišćenje se može učiniti kao do-it -yourself projekt s iznajmljivanje jedinicu ili stambenu jedinicu kupili od robnoj
profesionalci često koriste sustav kamion - mounted iliprijenosni doveo u kući . ; kako može biti opremljen s alatima koji kontroliraju protok čišćenje kemikalije ograničiti količinu vlage nanosi na tkaninu .
šampon za čišćenje

šampon za čišćenje se može obaviti bilo od stranestručne ili kao do-it -yourself projekt . Ne posebna oprema je potrebna --- samospužva , debele ručnike i presvlake šampon koncentrat . Čišćenje se ovdje vrši miješanje miješanoj otopini presvlake šampona dok je pjenasta . Zatim , pomoću dobro iscijedi - out spužvu , su sapunica se pokupio i radio u presvlake . Namještaj se potom suši upijanjem s debelim ručnicima . Nečistoće mogu je vidljiva i na ručnik, a na rješenje posudu , kaospužva i upija neke od tla .
Kemijsko čišćenje

Općenito , suho čišćenje se obavljaprofesionalno . Posebne izvlači strojevi se koriste za oporavak kemijsko čišćenje tekućine u bazi nafte , što je zapaljivo . High - end tkanine kao i svile baršun mora biti suho očistiti , kao što je voda može oštetiti ove tkanine .
Je prihvatljivo sušiti presvlake pomoću metode ruku sličnim metodi šampona . Međutim , ako se pokušate ovaj na svoje , budite sigurni da pružaju obilje ventilaciju tijekom rada s kemijsko čišćenje tekućine .

Termiti u kabinetima

Termiti su sitne greške koje ne samo da nasrtati suhozidom , ali također može oštetiti sve vrste drveta . Oni niču u južnim državama , kada je vrijeme i dalje vlažan većinu vremena . Drywood termiti opstati u širokom rasponu od suhog drveta , uključu

Více >