# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Namještaj Njega >>

Oak Wood Liječenje

Hrast jeotvorenih pora drva . Da bi pravilno liječenje hrast , pore moraju biti zapečaćena kako bi se spriječilo prodiranje vlage u drvo . Postoje različiti proizvodi dostupni za brtvljenje te pore , a većina njih su klasificirani kao " sušenje ulja . " Vrijeme koje je potrebno za njih da se osuši ,sjaj iučestalost liječenja razlikuje ove hrastovog drva tretmane . Kako to radi

Sušenje ulja rad prodire u pore i onda polimeriziranje . Polimerizacijom sredstva sušenje u prisutnosti kisika . S ponovljenih zahtjeva više od nekoliko tjedana ,sloj je izgrađen stvara barijeru vlage . Sloj postaje polu - trajna i može biti polirana rukom postići sjajni finish . Nakon što je cilj je potpuno suh , a zatim se mogu obložiti s prevlakom kao što je laka , ali se ne preporuča se staviti završni preko bilo tretirano hrastovog drva , nakon što je temeljito se pomiješa s uljem .

Natural Plant - based

sušenja ulja su biljni derivati ​​. Gotovo svaki ulje se može koristiti za liječenje hrastovo drvo [ međunajčešći su laneno , tikovina , tung , masline , povrće , maka i oraha . Ove kućanskih ulja rade dobro , ali u nekim slučajevima , suho presporo za komercijalnu primjenu . Različite biljnoj bazi ulja će dati malo drugačije boje na drvo i da će imati različite nastupe nakon što jeprijava potpuna . Prirodni biljnih ulja sunajjeftiniji tretman , a najčešće primjenjuje rukom mekanom krpom .

Termički obrađen

Zbog dugog vremena sušenja biljnoj bazi hrastova drva tretmani , postupci su uzeti obraditi ulje za više preoblikovanje i brže sušenje. Zagrijavanjem određene ulja poput ulja lanenog i tung ulje ,kemijska reakcija je izrađen u molekulama ulja . Ulje postaje , " pre - polymerized . " Pre - polymerized ulja suši u roku od nekoliko sati, a nadaleko je poznat kao " danskog ulja . " Stain , otapala i sušenje kemikalije su također dodao da dansko hrastove ulja za obradu drveta dati dubinu hrast , boja i kontrolu nad sjaja . Danski ulje je popularan za fino namještaja i bilo gdje u boji raznovrsnost želji .
Gdje ga koristiti

područja i predmeta koji nemaju puno izlaganja suncu ili prometa , kao što su cijepanje bloka , pištolj dionice , trim oko vlažna područja poput umivaonika i obloge vrata , sušenje prirodnim uljima kao što su laneno, povrća i ulja rada maslinovog bolje od pregrijanog ulja . Za velike aplikacije poput palube, stubišta i vrata , pre - polimcriziranc sušenje ulja rade bolje . Toplinski tretirane sušenje ulja su također proizvodi u većim količinama, a imaju i druge dodatke koje ih čine pogodna za nanošenje s pištolji .

Industrijske aplikacije

ostalih industrijskih proizvoda za hrast tretman drva sadrže kreozot koji se ubrizgava u drvo u pilani ili lijevo potopiti u velikim spremnicima . Ova vrsta liječenja je rezervirana za izlaganje visokog vodostaja poput stupova , dokova , putokaza i velikim drvenim gredama . Ova vrsta liječenja je priznala zelenkaste nijanse , s karakterističnim rupe u drvu izrađena od strojeva koji obrađenog drva u mlinu . Ova vrsta liječenja hrastova drva se ne preporuča za uporabu u kućanstvu .

Zdravi pristupi Killing stjenica

stjenica utjecati na mnoge ljude , posebno one koji spavaju u pretrpanim i nehigijenskim uvjetima . Čak i oni koji oni vjeruju da su imuni na jeziv crawly zaraze ovog parazita može biti u opasnosti od stjenica . Nakon zarazu štrajkova , to može biti

Více >