# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Namještaj Njega >>

Suha pjena za čišćenje za tapeciranje

Suha pjena nije potpuno suha , ali to nije tako mokar kao i većina čišćenje pjene i ne treba vodu da ga aktivirali . Suha pjena jedobar izbor za čišćenje presvlake , jernedostatak vode pomoći će da se osigura vaše tkanina neće smanjiti , warp ili plijesan .
Pjena

Kada kupujete suhu pjenu za vaše presvlake , pročitajte sve upute i mjere opreza na naljepnici prije nego što ga koristiti . Mnogi suhe pjene marke su namijenjeni za uporabu na tepih , ali su sigurno za tapeciranje , ali neke marke suhe pjene nisu sigurni za tapeciranje ili osjetljivih tkanina .
Četka

Za čišćenje presvlake sa suhom pjenom , također ćete trebati četkom trljati pjene u tkaninu i otpustite prljavštine . Možete odabrati ručni kist za male poslove ili iznajmiti stroj za veće poslove . Bilo kako bilo , budite sigurni čekinje četke su najlon , tako da neće biti previše oštra na presvlake i tako da su kemikalije u suhom pjenom neće naškoditi čekinje . Pregled

Ako se odlučite za najam stroj , pitajte profesionalne usluge presvlake za čišćenje ako su strojevi na raspolaganju za određenu vrstu pjene koju koristite i tkanine koju čišćenje . Tvrtka će biti u mogućnosti preporučiti stroj koji će stati na vrstu posla koju radite .
Priprema

Prije nego što počnete čistiti vaše presvlake sa suhom pjenom , budite sigurnitkanina je colorfast , jer je suha pjena može uzrokovati boju krvarenja na ne - colorfast tkanine . Vi bi također trebali unaprijed liječenje bilo velike ili pretjerano tamne mrlje sa sredstvom za uklanjanje mrlja i dopustitimjesto da se osuši prije čišćenja ostatak presvlake sa suhom pjenom . Pregled

Ako koristite stroj za četkanjesuho pjena na svom presvlake , Četka i čist preporučuje pritiskom ispusni ventil držeći stroj preko kantu prije nanošenja pjene na tkaninu . To je zato što neki strojevi puštanje tekućine prijesuha pjena izlazi van, a ako dobijete tekućinu na svom presvlake , možda ćete biti lijevo s bojom .
Završni pregled

Nakon što vas ' ve nanosi na suhu pjenu cijelom presvlake i brušenog ga , lagano navlažite krpu i koristiti ga za uklanjanje viška pjene koja nije potonuti u tkaninu . Zatim , dopustiti tvoj presvlake da se dobro osuši prije ponovne uporabe . Ovisno o količini i vrsti materijala koju očišćen , to može trajati od 30 minuta do dva sata .

Možete li staviti jastuk pokriva u pranje

? Prolije si hranu ili piće na kauču jastucima i nadam se da mogu uzeti , mrlje , bez previše muke . Prije nego što se bacite taj jastuk poklopac u pranju , iako , što je potrebno kako bi bili sigurni da je zapravo prati strojno . Možete uništiti pre

Více >