# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Namještaj Njega >>

Tung ulje Koristi

Tung ulje jenezasićena ulja koja se uzima iz sjemenki tung ulja stabla ( Aleurites fordii ili Aleurites montana ) . Stablo je porijeklom iz Kine , ali se i uzgaja u tropskim klimama Južne Amerike . Sjemenke iz tung ulja stabla su uvukla u tvrdi oklop oko veličine oraha koji mora biti slomljena izložiti sjeme . Tung ulje je pušten kada su sjemenke su slomiti .
Obradu drveta pregled

Tung ulje se ponekad naziva "Kina drva ulja " , a prvenstveno koristi kao drvo tretman sličan laneno ulje ili mak ulja . Tung ulje je klasificiran kao " sušenje ulja " koja će ispariti nakon što se primjenjuje , ostavljajući površinu drva sa zaštitnim mat boji . Čista tung ulje je vodootporan , fleksibilni , netoksični i ne smrknuti drvene površine . Prednosti korištenja Tung ulje tijekom kemijskih tretmana ili lana su svoju otpornost na kiseline i trošenje , veću pokrivenost područja , brzo upijanje i suho vrijeme , te jednostavnost primjene . Tung ulje može se naći u hardver i home poboljšanje dućana .
Tradicionalni Koristi pregled

Tung ulje je korišten od strane Kineza kao drvo za liječenje stoljećima , ali ona je imala još nekoliko namjene u svojoj dugoj povijesti . To je bio korišten kao aditiv benzina od strane kineske vlade tijekom Drugog svjetskog rata . To je u početku bio korišten za zamjenu benzina uopce , ali pokazao previše ljepljivo za motore za obradu tako da se koristi kao dodatak za gorivo kako bi pomagala trajati duže . Tung ulje je ljepljiva tekstura i napravio je savršen dodatak za žbuku i njegovi hidroizolacija kvalitete jebitno prije lateksa brtva sastojak napravio . Tung ulje se također koristi kao veznog elementa u indijskom ili kineske tinte . Tung ulje također služio kao baza ulja za boje koriste pračovjeka i hijeroglifima drevnih civilizacija .
Završi Dodatak pregled

Tung ulje se koristi kao aditiv razne vrste moderne drva lakom . Također se dodaje tijekom procesa proizvodnje posuditi svoj ​​hidroizolaciju , obvezujući i elastična svojstva kemijskim tretmanima na bazi drva , čime se osiguravanajbolje od prirodnih i umjetnih kvalitete . Stvoriti bazi kolofonija laka , tung ulje se zagrijava na 292 stupnjeva celzijusa do naznaka višak vlage uklanja se i pomiješa s kolofonija . Za izradu laka s terpentina , benzin , benzola , aceton ili amilacetat baze , tung ulje zagrije na 572 stupnjeva celzijusa i miješaju .
Primjena Tung ulje za drvene površine pregled

Pure tung ulje se nanosi na lagano brusiti drvene površine koja je izbrisala čist od bilo kakvih stranih tvari . Nanesite dovoljno Tung ulje napustiti površinu vidno mokro sa svojim prvi sloj jer će curiti u drvo i stvoriti zaštitnu baze . Pričekajte 15 do 20 minuta i obrišite dodatni ulje s čistom pamučnom krpom ili krpom . Pričekajte 48 sati zaprvi premaz da se dobro osuši prije nanošenja drugi sloj . Postupak ponavljajte dok četiri sloja na mjestu . Prirodno završiti će biti mat , ali možete postići sjaj tako bilo poliranje obloženu površinu ili pomoću posebnog Tung ulje - based laka za . Održavati završiti dodavanjem novog sloja jednom godišnje .

Njega mikrovlakana Couches

mikrovlakana kauč dodaje ljepotu svaki dom . Ne samo da je mikrovlakana namještaj estetski privlačno , to je i funkcionalna. Mikrovlakana je otporan na mrlje i lako čistiti i održavati , tako da je idealan za obitelj s djecom ili kućnim ljubimcima .

Více >