# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Namještaj Njega >>

Slate Countertop Njega & amp ; Održavanje

meke sive, crvene , purples i povrće različitih vrsta škriljevca dati countertops napravio s finim , metamorfnih stijena toplo, prirodno bogatstvo . Kuhari će cijeniti škriljevca pult sposobnost da se odupre mrlje , kao i jednostavnost čija minimalna oštećenja površina preporučenih . Pratite pregršt njegu i održavanje savjeta kako bi se osiguralo izgled i dugovječnost vašeg škriljevca countertop .
Čišćenje pregled

Slijedi opće uvjete za čišćenje da bi spriječili mrlje i površinsku otupljivanje . Obrišite mrlje odmah mekom spužvom , čak i akoje samo izlijevanja vode . Prašinu countertop dnevno. Čestice prašine napustio akumulirati utrljati protiv pult i stvoriti mikroskopske ogrebotine . Tijekom vremena, ogrebotine će se izgraditi i dovesti do ugroženo , prekriveno završiti . Operite škriljevca countertop redovito s vlažnom spužvom i blagim , non - kiselom , non - antibakterijsko sredstvo za čišćenje .
Poliranje

Održavanje listi pult je sjajan sjaj tako rutinski poliranje s mineralnom ulju , Za nokte , sipati trunka mineralnih ulja na površinu pulta a . Mazati uljem oko pult , mekom pamučnom tkaninom . Koža ulje u škriljevca , koji rade u kružnim pokretima . Kontinuirano puta tijekom krpu izložiti suhi dio . Nanesite mineralna ulja tjedno za prvih nekoliko mjeseci nakon instalacije , a zatim jednom mjesečno nakon toga.
Ogrebotine

Mekoća često karakterizira škriljevca , što znači škriljevca countertops su skloni grebanje . Međutim ,mekoću i čini uklanjanje ogrebotina jednostavan. Akolonac je vukao preko pulta , ostavljajući liniju urezan u škriljevca , koža daleko ispočetka sa 120 brusnim papirom. Nakonispočetka je uklonjen , otrti brusnim čestica , a zatim navlažite područje i cilj - pijesak sa 220 - borbenost mokro /suho brusnim papirom . Obrišite čestice i opet trljati područje s mineralnim uljem za repolish .
Ponovno zatvaranje

Proizvođači obično završi škriljevca countertops u tvornici s trajnosti u vidu , ali završava u teškim uporabu područja može se postupno smanjivati ​​, štoškriljevca osjetljiv na hranu i tekućih mrlje . Poliranje s mineralnim uljem redovito ide dug put u zaštiti škriljevca countertop ; ali kako bi osigurali odgovarajuću brtvu , ponovo preporučio kameni pečat proizvođača otprilike svake dvije godine . Vi ćete znati vaš countertop je dospjela za mli kada voda padne više ne kuglica na površini .

Kako da biste dobili Green Silly Putty mrlje Fabric

Silly Putty , izumio u 1943 i prodali na tržištu od 1950 , bilaomiljena igračka generacijama . Djeca kao Silly Putty jer se odbijaju , strije i kopirati slike i tekst iz novina ; odrasli uživaju cijeđenje za ublažavanje stresa . Nažalost , kada jekit

Více >